4182
De mobiele douchecabine: een perfecte oplossing
Gepubliceerd: 26-12-2019

Douchen is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse verzorging. Als je ouder wordt of last hebt van een blessure of ziekte, is het helaas niet vanzelfsprekend dat je nog gemakkelijk in je eigen badkamer kunt douchen. Dat kan ook een andere, tijdelijke reden hebben, zoals een verhuizing of verbouwing. Gelukkig is er een hele handige oplossing voor zulke doucheproblemen: de mobiele douchecabine. Benieuwd waarom zo’n mobiele douchecabine dan zo handig is? Dat leggen we je uit in dit artikel.Hoe werkt een mobiele douchecabine?
Een mobiele douchecabineis een kleine, demonteerbare douchecabine die kan worden aangesloten op bestaande leidingen en kranen. Koud water kan vaak zelfs verwarmd worden door middel van een boiler. Als er geen afvoer in de buurt is, kan het water in zo'n tijdelijke douche worden afgevoerd met een bijgeleverde pomp – dat maakt een mobiele douchecabine zo handig.

Je redding bij verhuizing en verbouwing
Misschien gruwel je nog bij het idee: bij een vorige verbouwing kon je weken – of misschien zelfs maanden – geen gebruik maken van je oude, vertrouwde badkamer. Er liepen steeds bouwvakkers rond of je kon gewoonweg niet douchen omdat er nog geen wateraanvoer was aangesloten. Een verbouwing of verhuizing is al stressvol genoeg, helemaal als je dan steeds bij je buren of familie moet aanbellen om even te douchen. Je wilt natuurlijk wel fris en fruitig op je werk of studie verschijnen. Als je badkamer in verband met een verbouwing of verhuizing een tijd niet bruikbaar is, is een mobiele douchecabine echt een redding. Zo kun je gewoon in je huis douchen, zonder dat de badkamer daar klaar voor hoeft te zijn.

Goed in te zetten bij verschillende gebeurtenissen

Of kun je door bijvoorbeeld een operatie, ouderdom of ziekte niet meer bij je douche boven komen? In zulke gevallen is de mobiele douchecabine een perfecte oplossing. Zo kun je vrijwel elke ruimte omtoveren tot een tijdelijke badkamer en kun je gewoon lekker blijven door een zorgdouche te gebruiken. Een mobiele zorgdouche is hartstikke veilig en draagt bij aan dat stukje cruciale zelfstandigheid bij een verminderde gezondheid. Fijn!

Overal te plaatsen en fijn op korte termijn
Een mobiele douchecabine is in een oogwenk geplaatst. Dat is handig, omdat je zo ook in noodsituaties al gauw weer kunt douchen: bij een lekkage in je badkamer, bijvoorbeeld. Een mobiele douchecabine kan ook vrijwel overal worden geplaatst. Zo kun je zelfs douchen op zolder, in de garage of in de keuken. Een perfecte oplossing, toch?Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide