2542
De leukste ideeen voor je badkamer

We brengen misschien niet zoveel tijd door in de badkamer, maar vaak is het toch de eerste ruimte die we zien wanneer we ‘s ochtends opstaan en aan de dag beginnen. Of wanneer we ‘s avonds rustig willen relaxen in bad is het ook altijd fijn om in een mooie badkamer te belanden. Maar hoe creëer je die mooie badkamer juist? Hier verzamelden we voor jou een paar leuke badkamer ideeën.

 1. Laat de slaapkamer en badkamer in elkaar overgaan
Op deze manier creëer je extra ruimte en breng je de rust van je slaapkamer mee in de badkamer. Je krijgt hiermee ook een beetje het gevoel van een loft woning. Belangrijk hierbij is dat je de stijl van beide kamers perfect op elkaar afstemt. Trek daarvoor zeker het kleurenpatroon door. Daarnaast kan je ook kiezen voor dezelfde vloer, wat er optisch voor zorgt dat het echt als één en dezelfde ruimte oogt. Tenslotte is het ook cruciaal om hetzelfde type verlichting aan te brengen. Dikwijls zal je voor een zachte verlichting opteren in de slaapkamer, gebruik die dan ook in het deel badkamer. Hoe laat je de twee kamers best in elkaar overlopen? Dat hangt af van huis tot huis, maar je kan kiezen voor een glazen wand, een half-open wand, of zelfs helemaal geen wand. Je bad gewoon zo in je slaapkamer mee opnemen.

2. Ga voor frisse kleuren
Maar al te vaak zien we badkamers met heel suffe kleuren. Waarom niet wat fleurigere verf tegen de muren aan gooien? Dit is toch dé manier om opgewekt te worden en te ontwaken in de morgen. Laat je creatieve geest de vrije loop gaan. Of heb je liever bepaalde patronen? Ook dat is mogelijk. Je kan bepaalde types behangpapier aanbrengen in de badkamer. We spreken dan over vinyl en vliesbehang. Wil je nog extra bescherming, dan kan je een laag transparante acrylverf aanbrengen, die onzichtbaar is maar toch een beschermende laag vormt voor het behang. Kortom, je kan veel makkelijker motiefjes in de badkamer opnemen. Raak je ze beu, dan behang je gewoon met nieuw papier!

3. Omarm natuursteen in de badkamer
Toegegeven, natuursteen past niet in elke woning. Maar voor een huis met een meer landelijke stijl is dit wel écht een aanrader. Je brengt een natuurlijk element in je huis. Je kan kiezen voor een muur in natuursteen of bijvoorbeeld natuursteen badkamertegels. Het onderhoud valt verrassend goed mee, mits een kleine bewerking van de steen. Belangrijk hierbij is om heel goed na te gaan voor welke soort steen je wil kiezen. Sommige stenen passen beter in een bepaald interieur dan andere. Sommige types lijken ook sterk op elkaar, maar zullen enorm verschillen in onderhoud. Doe dus zeker even wat voorbereidend opzoekwerk en vermijd zo grote verrassingen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners