1420
Tegels glazuur

Mat, halfmat, hoogglans, extra geglazuurd, ongeglazuurd of met structuur. U mag het zeggen. Uw smaak is doorslaggevend voor de keuze van de toplaag van uw tegel. Ongeglazuurde tegels, zoals terracottategels, hebben een wat doffere uitstraling en passen uitstekend in een meer nostalgische leefomgeving. Glanzende tegels daarentegen verhogen het effect van een hightech- interieur. U hoeft alleen in bepaalde mate rekening te houden met de ruimte waar u de tegels toepast. Kiest u voor geglazuurde vloertegels in uw badkamer, dan moeten deze bijvoorbeeld wel enigszins stroef, oftewel antislip zijn. Té stroeve tegels zijn echter - zeker voor ouderen - een bijna letterlijke valkuil. Wanneer u aan uw tegelspecialist hiervoor echter een waarde van R10 vraagt, begrijpt deze onmiddellijk wat u bedoelt. Geglazuurde tegels zijn niet poreus en daarom van alle tegels het meest vuilafstotend en makkelijkst in onderhoud.

Ongeglazuurde tegels zijn van nature ruwer. U doet er daarentegen verstandig aan deze - zéker in intensief gebruikte ruimten - van een vuilafstotende beschermlaag te voorzien.

Zelfs voor buiten
Technologische ontwikkelingen hebben voor aanzienlijke verbeteringen in het fabricageproces gezorgd waardoor de toepassingsmogelijkheden enorm zijn vergroot. Wat dacht u bijvoorbeeld van een masterbedroom naar Amerikaans model waarbij u uw slaapkamer, badkamer en zelfs het balkon met dezelfde tegels bekleedt? U zult verbaasd staan van het ruimtelijke effect. Nog een mogelijkheid om uw huis te vergroten is het verlengen van uw woonkamer door ook uw terras te betegelen. U creëert een luxueuze sfeer die aansluit bij de huidige trend om de tuin bij het huis te betrekken. Vorst- en weerbestendig, slijtvast en antislip zijn de kernwoorden voor de tegels die u hiervoor kiest.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners