Quick-Step

De badkamer is de laatste jaren geëvolueerd van een functioneel klein kamertje naar een volwaardige ontspanningsruimte. Deze ruimte wint niet alleen aan oppervlakte, maar wordt ook met meer zorg en oog voor detail ingericht. De cocoontrend is hier zeker niet vreemd aan. Warme gezelligheid en wegdromen zijn hierbij twee sleutelwoorden.

QUICK-STEP LAGUNE: PRIMEUR LAMINAAT VOOR BADKAMERS
De bijna klinische uitstraling van blinkende vloeren moet plaats ruimen voor het warm houtgevoel aan de voeten. Met uitzondering van enkele extreem dure tropische houtsoorten, is hout geen duurzame vloer voor badkamers. De oplossing hiervoor is het nieuwe Quick-Step Lagune-gamma, een laminaatvloer geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes. De twee scheepsdekdesigns uit dit gamma zijn geschikt voor alle ruimtes, van woon- tot badkamer.

Quick-Step brengt binnen dit gamma een grijze teak en een roodbruine merbau in smalle lange plankjes van 138 cm lang op 10 cm breed. Het rubberen verbindingsstuk aan de langse zijde en de manueel aangebrachte dichting (sealing) aan de korte kant maken de vloer geschikt voor vochtige ruimtes.

VOCHTBESTENDIG KARAKTER
De combinatie van de rubberen band aan de langse zijde en de sealing aan de kopse kanten, biedt een blijvende bescherming tegen vocht. Hierdoor kan het vocht niet in de vloer dringen en voorkomt zo zwelling van de Quick Step® Lagune vloer bij toepassing in badkamers en andere vochtige ruimtes.

Rubberen band
De zwarte rubberen band, die het typische uitzicht van een scheepsdekvloer helpt meebepalen, is ingesloten in de verpakking. De zeventien lopende meter is afknipbaar en zonder lijm te plaatsen op de tandzijde van elke gelegde rij. Bij het ineenklikken met de volgende rij, wordt deze rubber zo vast geduwd dat er door deze spanning geen water meer langs de naden kan doorsijpelen.

Seal en Click
De Quick Step® Seal & Click wordt aangebracht op de tand van de kopse kant, niet aan de langse zijde, waar de rubber al de vloer al optimaal tegen vocht beschermt. Onmiddellijk daarna zijn de panelen in elkaar te klikken. De bus die goed is voor de behandeling van 26 m² is apart verkrijgbaar. De Quick Step® Seal & Click is geen lijm, waardoor de Quick Step® Lagune vloer weer perfect verwijder- en herplaatsbaar is. Bovendien is het kleurloos, waardoor het de vloer niet beschadigt of zichtbare voegen creëert.

De Quick Step® Seal & Click is enkel bedoeld voor het dichten van de kopse kanten van de Quick Step® Lagune vloer voor toepassingen in badkamers of in andere vochtige omgevingen. De lagune vloer is hiervoor speciaal op voorhand behandeld. Het garandeert geen optimale werking bij toepassing op andere Quick Step - of laminaatvloeren.

Ook leuk om te lezen