2391
Badkamertegels kopen, wat zijn de mogelijkheden?
Gepubliceerd: 04-03-2021 Laatste update: 17-04-2022

Bij een nieuwe badkamer of een badkamerrenovatie denk je misschien vooral aan het sanitair en de meubels. Maar badkamertegels zijn minstens zo belangrijk. Je kunt hiermee niet alleen sfeer creëren, maar ze zijn ook heel functioneel. Welke tegels kies je voor de badkamer en waar moet je op letten?

Welke soorten badkamertegels zijn er?

In principe zijn badkamertegels op te delen in twee categorieën: vloertegels en wandtegels. In combinatie zorgen ze voor een mooie uitstraling van je badkamer, maar ze zijn ook heel functioneel. De badkamer is een vochtige ruimte en vloerbedekking of behang zijn dan ook geen optie. Badkamertegels moeten vochtbestendig en gemakkelijk schoon te houden zijn. Als je gaat kijken naar vloer- en wandtegels, kun je kiezen voor vierkante of langwerpige tegels. Dit hangt helemaal af van jouw persoonlijke smaak. Keramiek en natuursteen zijn de meest gebruikte materialen voor badkamertegels.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

In een badkamer is het wel zo comfortabel om voor vloerverwarming te kiezen. Je wilt immers niet graag uit een warm bad op een koude vloer stappen. Het is dan wel van belang om voor vloertegels te kiezen die daartegen bestand zijn.Verder is het belangrijk dat de tegels vochtbestendig zijn. Daarom wordt vaak voor een bepaalde soort natuursteen of keramiek gekozen. De kleur van de badkamertegels bepaal je met name door te kijken naar de grootte van de ruimte. Donkere kleuren staan chic, maar laten een ruimte ook wat kleiner lijken. Deze zijn dan ook ideaal voor grote badkamers. Heb je een kleine badkamer, dan kun je het beste voor lichte tegels gaan. Houd er rekening mee dat je vloertegels kiest met antislipwerking, om ongelukjes tegen te gaan.

Badkamertegels & accessoires

Als je denkt aan accessoires voor badkamertegels, dan denk je misschien vooral aan schoonmaakartikelen. Een vloerwisser is beslist handig om de badkamer mooi schoon te houden. Maar ook andere accessoires horen erbij, zoals handdoekhaakjes om op de wandtegels aan te brengen en zaken als beugels voor extra steun om bijvoorbeeld uit bad te komen.

Schoonmaaktips

Badkamertegels zijn in principe zo gemaakt dat deze berekend zijn op de vochtige omgeving. Toch is het nodig om ze goed schoon te houden, om bijvoorbeeld te voorkomen dat er een laagje kalkaanslag op komt. Met natuurazijn kun je in de badkamer heel veel doen. Ook de wandtegels en vloertegels kun je hiermee schoonmaken. Doe wat azijn in een spuitbus en spuit de vloeistof zo op de tegels. Laat het even intrekken en maak het dan schoon met de zachte zijde van een schuursponsje.

Badkamertegels plaatsen, zelf doen of een vakman inschakelen?

Badkamertegels plaatsen is een behoorlijk specialistisch klusje. Het is dan ook een goed idee om hiervoor een vakman in te schakelen. Het is dan wel verstandig om van tevoren even prijzen te vergelijken. Hier kun je eenvoudig gratis offertes aanvragen en vergelijken.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide