1038
Badkamer- & keukentegels in Little Greene-tinten

Little Greene produceert hoogwaardige verven, waarvan diversen ook geschikt zijn voor de badkamer en keuken. Vanaf nu is het mogelijk om Little Greene-kleuren ook door te voeren in het tegelwerk van deze ruimtes, waardoor er een verfijnde gelaagdheid in het interieur ontstaat. De Britse verffabrikant is namelijk een samenwerking aangegaan met het Londense Bert & May; een specialist in handgemaakte, ambachtelijke tegels. Dit heeft geresulteerd in een speciale collectie tegels in acht tijdloze Little Greene-kleuren.

De samenwerking tussen Little Greene en Bert & May is ontstaan vanuit een natuurlijke synergie en passie voor kleur. Het basiskleurenpalet van Bert & May komt voort uit natuurlijke pigmenten, die met de hand worden gemengd in een nauwgezet proces wat ervoor zorgt dat ze verzadigd raken met zachte, genuanceerde tonen. De gelaagde, subtiele esthetiek van Bert & May’s handgemaakte, ambachtelijke tegels, met hun variatie in pigmenten, is bijzonder effectief wanneer deze gecombineerd worden met een matte kleur van de kwaliteitsverf van Little Greene.

Vanaf het moment dat de twee merken gingen samenwerken, ontdekten ze al snel een overeenkomst tussen het Bert & May palet en de Little Greene collecties ‘Colours of England‘ en ‘Stone’. En dus werden uit deze kleurencollecties de tinten voor de samenwerking geselecteerd. Elke gekozen kleur is mooi op zichzelf, maar in combinatie met een Bert & May-tegel in Little Greene-kleur krijgt de badkamer of keuken een gelaagde en verfijnde persoonlijkheid.

Bert & May x Little Greene-collectie

De Bert & May x Little Greene-collectie bevat acht klassieke Little Greene-kleuren verwerkt in twee kenmerkende Bert & May-tegels: de zachte, krijtachtige vierkante cementtegel en de rijke en glanzende, geglazuurde visgraattegel van klei. Beide tegels zijn verkrijgbaar in de kleuren Purple Brown, Bassoon, Aquamarine Pale, Royal Navy, Livid, Rolling Fog, French Grey en Chemise.

Purple Brown

Little Greene’s Purple Brown is een donkere, fluweelzachte en weelderige kleur bruin en is een originele Victoriaanse tint. De Purple Brown-tegels beschikken over een warme en dromerige elegantie en geven een knus en gezellig gevoel.

Basoon

Met zijn diepe, okerkleurige ondertoon is Bassoon een miskende held van de historische decoratie. Dit soort grauwe, vaalbruine kleuren waren favoriet voor in de functionele ‘achterruimten’ van vroegere grote woningen, omdat ze vuil konden verdoezelen en bijgevolg niet vaak opnieuw hoefden te worden geverfd. De Bert & May-tegels brengen de warme, aardse nuance van Bassoon naar voren en voegen textuur en gelaagdheid toe.

Aquamarine-Colour Scales

Little Greene’s Aquamarine-Colour Scales is de inspiratie voor de Bert & May Aquamarine-tegels, welke perfect passen bij zowel de Aquamarine Pale-, Light- en Mid-verfvariant. In deze klassieke blauwgroene mix zit het pigment umber, wat een ruimte een koele zachtheid geeft en rustgevend maakt. De gemakkelijk te combineren Aquamarine-tegels werken ook mooi met het donkerdere blauwgroene Livid en de contrasterende Purple Brown-tegels.

Royal Navy

Royal Navy is een verleidelijke mix van koningsblauw en marineblauw. Deze verfkleur wordt vaak gebruikt als een charismatisch alternatief voor donkergrijs of zwart in een neutrale kleurstelling. De Bert & May-tegels in Royal Navy verheffen de kleur en brengen een genuanceerde diepte, terwijl ze moeiteloos combineren met andere kleuren.

Livid

De tegels in Little Greene’s raadselachtige kleur Livid bevinden zich qua tint ergens tussen blauw, groen en grijs. Deze diepe, beetje humeurige, maar rustgevende kleur coördineert prachtig met diepe houtskooltinten en de zachtkoele en kalmerende Aquamarine-Colour Scales.

Rolling Fog-Colour Scales

Little Greene’s Rolling Fog-kleurfamilie is een harmonieuze groep warme, neutrale kleuren, die in het verleden werden toegepast als wit of in combinatie met hele donkere tinten. Voor de Bert & May-tegels is de lichtere variant uit de Rolling Fog- Colour Scales toegepast. Deze kleur matcht geweldig met alle kleuren binnen de Rolling Fog-familie, alsook met vele kleurrijke tinten uit het Little Greene-verfpalet.

French Grey-Colour Scales

Het immer populaire French Grey is Little Greene’s ‘King of Greys’ en is onderdeel van de French Grey-Colour Scales met verfijnde lichtere en donkere varianten. In French Grey zit een beetje blauw en rood gemengd. Dit maakt French Grey dé perfecte ‘middentint’ en daardoor een inspiratie voor dit project. De French Grey-tegels zijn veelzijdig en tijdloos en een verzekerde keuze voor vele interieurs.

Chemise

Elegant en delicaat; Little Greene’s Chemise brengt warmte en intimiteit in een ruimte en oogt zacht en krijtachtig met de Bert & May-cementvierkantjes of glamoureus en weelderig met de geglazuurde tegels. Chemise combineert met een groot aantal kleuren, waaronder de immer populaire French Grey-Colour Scales. Voor een mid-century ‘candy-feel’ combineer je de Chemise-tegels met pasteltinten of een helder wit.

Alle acht Little Greene-kleuren zijn verkrijgbaar in geglazuurde 7,5x15cm visgraattegels of 20x20cm cementvierkantjes. De cementtegels zorgen voor een zachte en krijtachtige afwerking, terwijl de geglazuurde tegels glanzend en glad aanvoelen. De gelaagde kleurtonen binnen elke tegel zorgen voor diepte, contrast en een harmonieuze coördinatie met de bijpassende verfkleuren. De tijdloze kwaliteit van de tegels laten de Little Greene-kleuren voortreffelijk zien en kunnen worden toegepast in een breed scala aan ontwerpschema’s. De Bert & May x Little Greene-tegels zijn verkrijgbaar via www.bertandmay.com.

Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners