4588
Badkamertegels
Gepubliceerd: 03-06-2017

Er bestaat niet zoiets als een specifieke badkamertegel. In principe is iedere tegel geschikt voor gebruik in de badkamer. Een keukentegel kun je net zo goed in de badkamer plaatsen als andersom. Het is meer het design en de gewenste stijl dat de keuze bepaalt. Laat vooral je fantasie de vrije loop gaan, want de mogelijkheden zijn legio.

Waar moet je op letten als je tegels uitkiest voor de badkamer?
Eigenlijk kun je alle wandtegels gebruiken in de badkamer. Voor de veiligheid in de badkamer is het wel belangrijk dat de vloertegel niet te glad is. De juiste vloertegel is ook afhankelijk van het gebruik; douche je op de tegelvloer of plaats je een douchebak. Natuursteen is poreuzer dan composieten. Wil je graag natuursteen gebruiken in de badkamer, dan zul je dit moeten impregneren.

Zijn er antislip vloertegels en waar kun je die aan herkennen?
Door het gebruik van shampoo en water kunnen tegels heel glad worden. Antislip vloertegels zijn meestal tegels met een structuur. Door een fabrikant wordt de tegel getest op antislip en krijgt hij een waarde mee. De stroefheid van een tegel wordt weergegeven in een R-waarde, waarbij de R staat voor rutschremmend oftewel antislip. Deze antislipwaarde moet ook weer niet te hoog zijn, want dat maakt het schoonmaken en onderhouden van de tegel weer lastig. Je hebt in een badkamer eigenlijk minimaal een R10 nodig en als je op de vloer staat te douchen een R11.

Wat is momenteel populair in de badkamer als het gaat om tegels?
Ook tegels zijn onderhevig aan trends. Momenteel zijn tegels in grote formaten in een betoonlook of houtstructuur de absolute trend. Als tegenhanger daarvan is nu ook de vintage of retro stijl heel populair. Dus de gezellige badkamer met kleinere formaten tegels in vrolijke kleuren of mooie pastellen. Tevens zijn de mozaïeksteentjes weer heel erg in trek in allerlei kleuren en kleurcombinaties, maar ook met hexagonale en ronde tegeltjes.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide