2734
Zó krijg jij de perfecte badkamer
Gepubliceerd: 01-08-2019

De badkamer is een plaats om te ontspannen: om stress en zorgen met heerlijk warm water van je schouders te laten glijden, om de tijd te nemen voor persoonlijke hygiëne. Maar hoe ontwerp je een badkamer die daarbij past?

 

  1.       Laat je inspireren

De perfecte badkamer komt niet zomaar uit de lucht vallen. Om perfect te zijn, moet de ruimte immers aansluiten op joúw behoeften en wensen! Laat je daarom eerst inspireren door andere badkamers; zowel in showrooms als online. Ook badkamerontwerpers kunnen mooie ideeën aandragen.

  1.       Prioriteiten stellen

Maak vervolgens bewust keuze voor de paar onderdelen die jij het belangrijkste vindt, want het kan (meestal) niet allemaal. Heb jij het liefst een grote inloopdouche, of kies je een maatje kleiner en maak je zo plaats voor een tweede wasbak? Past een bad met ingebouwde muziek en verlichting in jouw budget, of kun je het bad beter eenvoudig houden zodat er nog geld over is voor mooie raamdecoratie?

  1.       Slim indelen

Het kan handig zijn je bij de indeling van de badkamer te laten adviseren: zowel voor gebruiksgemak als voor de (kosten van) de aanleg. Soms is het namelijk goedkoper om de douchecel in een specifieke hoek te plaatsen, omdat de leidingen dan niet verlegd hoeven te worden. Een slimme indeling maakt bovendien dat je in een kleine badkamer méér kwijt kunt. Ook kun je denken aan multifunctionele meubels (een douche met spiegelwand, bijvoorbeeld) en gebruiksgemak (het handdoekenrek binnen handbereik vanuit de douche).

  1.       Stijl & sfeer

Tegenwoordig is de badkamer qua inrichting en decoratie nét zo belangrijk als de woonkamer of slaapkamer: het is echt een belangrijke leefruimte geworden. Daarom mag je best wat aandacht besteden aan the looks van jouw luxe badkamer. Kies tegels en meubels die passen bij jouw favoriete woonstijl, en verwerk sfeerelementen die er een gezellige ruimte van maken.

  1.       It’s allin the details

En ja, ook in de badkamer is ruimte voor details! Vaak kun je die juist heel goed combineren met functionaliteit. Een nisje in de inloopdouche met ruimte voor je shampoo; een houten plank voor de handdoeken die helemaal aansluit bij je landelijke woonstijl; een ingebouwde speaker voor muziek tijdens het tandenpoetsen, compleet in lijn met jouw strakke en moderne badkamer. In de perfecte badkamer staat alles op de juiste plek en kun je heerlijk ontspannen!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide