7179
Wintertrends in de badkamer
Gepubliceerd: 21-11-2018

In het winterseizoen hebben we behoefte aan veel warmte en licht. Deze behoefte en de ‘Hygge’-trend uit Denemarken zijn in de komende wintermaanden bepalend voor de revitalisering van lichaam en geest en leveren een grote bijdrage aan een gevoel van welbehagen. 

 

Warmte in de badkamer
Het Cape Cod-bad van Duravit staat voor genieten van de mooie momenten die het koude jaargetijde te bieden heeft. Na de kou buiten komen de spieren voelbaar tot rust in een warm en vol bad.Designer Philippe Stark is bij zijn creatie op de eerste plaats uitgegaan van welbehagen. Dit komt terug in de zacht gewelfde steun voor het hoofd, maar ook in de materiaalkeuze. Het ligbad is gemaakt van DuraSolid®, een nieuw materiaal dat warm aanvoelt en luxe uitstraalt.

duravit-winter-badkamertrends-04 kopiëren.jpg

Voor veel badderplezier heeft de Happy D.2 een royale inhoud, extra veel ruimte voor een weldadig bad. Bovendien is de ergonomisch vormgegeven schuine hoek een steun voor de rug, voor een gemakkelijke lighouding en extra comfort.

De Darling New-ligbaden scoren met de comfortabele, verbrede badrand van 11,5 cm. De rand is een comfortabele zitgelegenheid of instaphulp.Nog een pluspunt is het zachte licht van de ledverlichting onder de rand, wat een aangename sfeer creëert.

duravit-winter-badkamertrends-07 kopiëren.jpg

Hygge in de badkamer
Als opkikkertje in de sombere, grijze wintertijd halen wij het Deense ‘Hygge’-gezelligheidsgevoel onze badkamer binnen. Deze beproefde ‘anti-somberheidsformule’ van de Denen is stevig in hun levenswijze verankerd en staat voor gezelligheid en geborgenheid.

Een paar kneepjes en trucjes zijn al genoeg om de eigen woonomgeving nog intiemer en leefbaarder te maken. Typisch Scandinavische beige en grijze tinten die perfect bij elkaar passen en worden aangevuld met een paar eenvoudige accessoires, zoals handdoeken, een badmat of andere badkameraccessoires, maken van een badkamer met Hygge-factor een toevluchtsoord.

duravit-winter-badkamertrends-05 kopiëren.jpg

De ligbaden komen nog beter tot hun recht met meubels en accessoires die door hun kleur en vormgeving natuurlijkheid en warmte uitstralen. Daarbij horen ook onbehandelde houtsoorten en authentieke decoratiematerialen in rustige kleuren. Ontspannend licht is het volgende ingrediënt voor een ‘hygge’ badkamer.

Licht in de badkamer
Naast natuurlijk kaarslicht zijn dimbare spiegels en spiegelkasten perfect geschikt voor een optimale verlichting in de badkamer. Met de juiste verlichting kunt u accenten zetten en de badkamer aangenaam verlichten.

duravit-winter-badkamertrends-02 kopiëren.jpg

De nieuwste innovatie op het gebied van spiegelverlichting is de traploze instelling van de lichtkleur. Daarmee is een lichtsfeer mogelijk die uiteenloopt van warm kaarslicht tot het koele licht om make-up bij aan te brengen(2.700 tot 6.500 Kelvin). Met de geheugenfunctie zijn de favoriete lichtintensiteiten makkelijk opnieuw op te roepen. Deze functie is standaard bij de spiegels uit de XSquare-lijn.
Daarnaast heeft XSquare ook het zogenaamde Ambilight. Dit is een aangename en indirecte verlichting die zowel naar boven als naar beneden straalt. Naast het emotionele effect en de fijne sfeer zorgt de indirecte verlichting via het plafond ook voor meer licht in het gezicht.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide