8166
Villeroy & Boch: badkamertrends 2018
Gepubliceerd: 08-05-2018

2018 is voor Villeroy & Boch het jaar van gloednieuwe premium badkamercollecties en diverse materiaal- en toiletinnovaties. We inspireren u graag!

 

FINION_0337_2.png

Premium collecties Antheus en Finion
Eén van de belangrijkste kenmerken van de door designer Patrick Frey ontworpen Finion collectie: er is veel te kiezen. Het meubilair is beschikbaar in diverse kleuren en indelingen, die onderling te combineren zijn. Eyecatcher is het vrijstaande bad (Quaryl®), dat kan worden afgewerkt met een designring in chroom, champagne of goud.

Villeroy-en-Boch-badkamertrends-en-collecties-2018-0012.png

Premium badkamercollectie Antheus (designer: Christian Haas) staat voor tijdloze allure en goede smaak. De gebruikte materialen marmer, gepolijst roestvrijstaal, TitanCeram en hout weerspiegelen de stijl klassiekers van de moderne tijd. De vormentaal is strak en modern, geïnspireerd op het Bauhaus design. Een nieuwe badkamerklassieker is geboren!

Villeroy-en-Boch-badkamertrends-en-collecties-2018-001.png

Een douchetoilet dat gezien mag worden: ViClean-I 100
Douchetoiletten worden door de hygiënische voordelen steeds populairder. Maar de toiletten zijn vaak groot en de technologie is goed zichtbaar. Doordat de technologie van de nieuwe ViClean-I 100 in het keramiek is geïntegreerd, oogt dit douchetoilet als een gewoon toilet en dat is uniek. De ViClean-I 100 heeft een minimalistische look, handige douchefuncties en is vervaardigd uit de beste materialen: keramiek voor het toilet, robuust Duroplast voor de zitting en een sproeikop van Quaryl®. Het ViClean-I 100 douchetoilet is beschikbaar vanaf augustus.

VuB_TitanGlaze_02.png

TitanGlaze Stone White: matte en intens witte finish
Een matte look is een trend die óók in de badkamer aan terrein wint. Villeroy & Boch introduceert daarom TitanGlaze: een matte toplaag dat het keramiek een luxueuze, fluweelzachte uitstraling geeft. De toplaag is krasbestendig en slagvast. TitanGlaze is toe te passen binnen collecties Artis, Memento 2.0, Finion, Antheus en Venticello. De eerste kleur in de TitanGlaze range is het moderne Stone White: een intens witte kleur die zich duidelijk onderscheidt van reeds bestaande wittinten en in plaats komt van het eerdere Edelweiss. De kleur matcht perfect met douchevloeren (zoals de Squaro Infinity) en baden in dezelfde helderwitte kleur. Ook diverse toiletten zijn al uitgevoerd in Stone White, zoals het Avento toilet.

Villeroy-en-Boch-badkamertrends-en-collecties-2018-003.png

Ultravlakke douchevloeren
De design-douchevloeren van Villeroy & Boch voldoen aan de hoogste antislipklasse, zijn ultravlak, gemakkelijk schoon te maken en af te stemmen op de kleuren en materialen in de badkamer. Dat is dus comfortabel, veilig én hygiënisch douchen. Douchevloer ‘Squaro Infinity’ (Quaryl®) voelt warm aan de voeten en is exact op maat te maken. Nieuw is de standaardmaat 120 cm x 120 cm. De keramische Subway Infinity douchevloer heeft een tegellook dankzij een speciale printtechniek: ViPrint. Zes prints komen uit de koker van Dutch designer Edward van Vliet.

Quaryl: made in Holland
Quaryl is een door Villeroy & Boch ontwikkeld materiaal dat sinds jaar en dag wordt geproduceerd in Roden, Drenthe. Het materiaal verenigt de kenmerken van kwartskristal (sterkte) en acrylhars (warmte isolerend en stoot- en krasbestendig).

OBERON_T8957.png

Oberon 2.0
Met het precieze lijnenspel en de karakteristieke combinatie van rechthoekige en ovale vormen, zijn de baden uit de Oberon collectie echte designklassiekers. De collectie wordt dit jaar uitgebreid met drie nieuwe modellen gemaakt van Quaryl®: Oberon 2.0. De nieuwe lijn biedt onder andere een back-to-wall model. Ook zijn de baden verkrijgbaar met een centraal gepositioneerde afvoer, wat een ‘badmoment voor twee’ een stuk comfortabeler maakt.

E300_ANTRMATT_CHRMATT.png

ViConnect: ook de details moeten kloppen
De toiletbedieningsplaten uit de ViConnect lijn zijn door de vele varianten in ontwerp, kleur en lichteffecten perfect af te stemmen op de look and feel van de toiletruimte. Voor de nieuwe lijn is vooral nagedacht over waterbesparing en een nóg eenvoudigere en snellere installatiemethode.

MEMENTO_21987.png

Bijzonder moment voor Memento
Villeroy & Boch brengt haar bestverkochte wastafel Memento dit jaar uit in een TitanCeram-versie. De eigenschappen van dit innovatieve materiaal zorgen ervoor dat de verfijnde en strakke stijl van Memento nóg beter tot zijn recht komt in de nieuwe Memento 2.0 collectie.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide