94
Trends in de badkamer
Gepubliceerd: 11-06-2024 Laatste update: 10-06-2024

In de hectische wereld van vandaag wordt de badkamer steeds meer een persoonlijke oase van rust en comfort. Hier ontmoeten esthetisch understatement en functioneel design elkaar op een tijdloos moderne manier. De waardering voor vakmanschap, duurzaam design en hoogwaardige materialen neemt toe. Luxe krijgt een nieuwe betekenis: ingetogen design gecombineerd met eenvoudige elegantie en persoonlijke accenten. De trendkleur "chocoladebruin" voegt stijlvol veiligheid toe aan dit sanctuarium van ontspanning.

Chocoladebruin: de terugkeer van een natuurlijke kleur

"Bruin is het nieuwe zwart" is een stelling die in 2024 niet alleen de modewereld zal beïnvloeden, maar ook onze woonruimtes. Chocoladebruin is een kleur die bijzonder trendy is voor de badkamer. Warme tinten geven elke ruimte een natuurlijke, aardse esthetiek.

Met de Aurena-lijn combineert Duravit deze sfeer van stijlvolle geborgenheid met architectonische helderheid. De perfecte balans tussen hoogwaardige materialen en verfijnde details wordt bereikt met elegante oppervlakken, beschikbaar in gestructureerd hout. Deze complete badkamerserie van Antonio Citterio brengt de organische warmte van chocoladebruin naar voren, terwijl geïntegreerde planken en verdelers zorgen voor orde en overzicht.

starck-ton.png

Subtiele luxe met Starck-ton

In een wereld die steeds luidruchtiger en opzichtiger wordt, ontdekken we opnieuw de waarde van eenvoudige elegantie, subtiele duurzaamheid en traditioneel vakmanschap. Dit wordt benadrukt door de trend van 'Quiet Luxury', gekenmerkt door ingetogen ontwerpen en hoogwaardige materialen die rust en harmonie uitstralen.

De nieuwe editie van de tijdloos elegante Starck-ton collectie van Duravit brengt deze subtiele luxe naar de badkamer in 2024. Dankzij de innovatieve c-bonded-technologie krijgt deze jubileumeditie een precieze, verfijnde elegantie. De rijke keuze aan glanzende en matte keramiek, gecombineerd met verschillende meubelafwerkingen, weerspiegelt de essentie van 'Quiet Luxury' zoals geen ander badkamermeubel dat kan.

Harmonie en rust met Sivida

wastafel-badkamer.png

In het tijdperk dat experts de ‘Grote Disruptie’ noemen, wordt de bewuste keuze voor uitstekend design, hoogwaardige producten en klassiek vakmanschap steeds belangrijker. Onze directe omgeving, vooral onze eigen vier muren, krijgt een grotere betekenis omdat we meer tijd thuis doorbrengen. De badkamer wordt een emotionele ruimte waar esthetisch en duurzaam ontwerp innerlijk evenwicht brengt in tijden van externe onzekerheden. Ongewone kleuren en vormen vervullen het menselijk verlangen naar harmonie en rust, en dragen bij aan een positieve levenshouding.

Duravit speelt perfect in op deze trend met de Sivida collectie van Philippe Starck. Fijn gevormde opzetwastafels, rond of vierkant, rusten op nauwkeurig gevormde consoles. Beide elementen zijn vervaardigd uit het identieke DuroCast®-materiaal, waardoor de combinatie eruitziet alsof het uit één stuk is gegoten. Door moderne authenticiteit te combineren met functionele, lineaire vormen en een harmonieus kleurenpalet van wit, donkergrijs en lichtgroen, voldoet Sivida by Starck aan de behoefte aan meer individualiteit en welzijn.

Conclusie: je badkamer als veilige haven

De huidige badkamertrends laten zien hoe dit deel van het huis evolueert naar een veilige haven, waar rust en comfort centraal staan. Chocoladebruin biedt een warme, natuurlijke esthetiek die zowel stijlvol als geruststellend is. Collecties zoals Aurena en Sivida van Duravit onderstrepen de waarde van vakmanschap en ingetogen luxe, terwijl ze voldoen aan de moderne behoeften van duurzaamheid en persoonlijke expressie. Door te investeren in hoogwaardig design en materialen, creëer je een badkamer die niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan je algehele welzijn.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide