362
Lekker badderen met de badkamertrends 2023

De badkamertrends 2023 zijn om van te smullen. En dat is ook niet zo gek, want de badkamer is misschien wel de favoriete ruimte binnen de woonwereld op dit moment. Welke trends er in jouw badkamer in 2023 echt niet mogen ontbreken? Wij zochten het voor je uit.

Badkamertrends 2023; ook hier wordt het groen

Een beweging waar we niet meer omheen kunnen, is die van duurzaamheid. We zien het op ieder terrein en in iedere ruimte binnenshuis voorbij komen. Van duurzame kranen, waterbesparende toilet tot zuinige verwarming, zo ook in de badkamer. Bij de badkamertrends staan de natuurlijke materialen met een zachte uitstraling dan ook centraal. Aardetinten en ton-sur-ton is het kleurenpallet voor de badkamer waar we in 2023 ons te goed aan kunnen doen. Gecombineerd met organische vormen zoals we van de Scandinavische look kennen komen we tot een harmonieus geheel. Geheel aansluitend op het groene thema.

Meer dan een douche

De badkamer krijgt een steeds prominentere rol binnenshuis. Dit zien we ook bij de badkamertrends van 2023, een heerlijk ligbad en regendouche zijn een must binnen de badkamer van nu. Echt een moment om op te laden voor een nieuwe dag of juist te ontladen na een dag vol indrukken en prikkels. Daarom komen tegels en accessoires in de badkamer ook in beige, terracotta, zand en bruin. Gecombineerd met ruw hout en natuursteen.

hendersmagazinebanner.png

Stralen mag

Naast de natuurlijke en pure uitstraling en materialen, mag ook een beetje glamour niet ontbreken binnen de badkamertrends van 2023. Gouden en chromen kranen zijn nog helemaal hot. Maar ook de zwarte trend zoals we bij kozijnen en deuren in het interieur zien, zien we terug in de badkamer. De Scandinavische look combineert hier goed mee, gecombineerd met ronde spiegels en organische vormen. Een nieuwe trend die aanhaakt op de Scandinavisch stijl is die van de Japanse stijl, deze heeft eveneens een cleane en opgeruimd karakter zonder kil te worden. Het zogenaamde Scandi interieur lijkt dan ook aan een opkomst bezig.

Lekker schoon

Uiteindelijk gaan we natuurlijk ook vaak naar de badkamer om onszelf op te frissen. Hygiëne blijft dan ook een centraal punt binnen de badkamer van nu, de douche-wc is een innovatie die we graag omarmen. Je hoeft hem niet eens meer aan te raken door de gebruikte technologie en ze zijn er zelfs met een lucht föhn en verwarmde zitting. Duravit is een voorloper op dit gebied.

Kortom, de badkamertrends van 2023 omarmen wij graag. Op ieder gebied is er beweging, van het design tot de techniek. Ook het kleurenpallet verandert en lijkt aangesloten te zijn op de toenemende behoefte aan me-time. Iets waar wij zeer blij van worden!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners