4263
Herfst 2017 - Trends voor de badkamers
Gepubliceerd: 02-08-2017 Laatste update: 02-12-2017

De herfst van 2017 wordt een seizoen met badkamers vol kleuren, natuurlijke materialen en een uitgebreid gamma aan accessoires, wat samen gegarandeerd welzijn en optimale functionaliteit biedt. De accessoires en armaturen zijn perfect op elkaar afgestemd en vormen een coherent geheel met luxueuze afwerking. Niet alleen de esthetische kant is belangrijk. Dagelijks onderzoeken de grote merken uit de sector de kranen en het water dat eruit komt, om een optimale veiligheid te kunnen garanderen. De controle van het waterdebiet is een essentieel aspect binnen de huidige en toekomstige huishoudens. Vandaag de dag maken het Scandinavische design en de Italiaanse stijl hun grote herintrede in onze interieurdecoratie. In de hedendaagse badkamers komt dat tot uiting in de zuivere en elegante stijl van de meubelcollecties. Hier is het verslag van FACQ, het nationale specialistenmerk in de wereld van het sanitair. De details van de drie trends voor de herfst van 2017 zijn terug te vinden in onderstaand dossier. 

Trend 1: Accessoires en kleuren voor perfecte harmonie
Trend 2: De intelligente badkamer, voor optimale veiligheid
Trend 3: Zuivere badkamers met perfect design 

Trend 1: Accessoires en kleuren voor perfecte harmonie

Een handdoekdroger, papierhouder, zeepdispenser, vuilbakje, grijpstang, doucheplank, … Het accessoiresgamma wordt steeds groter. Ze vallen steeds meer op want ze geven de final touch aan de badkamers. Het is dan ook een must om deze accessoires te kiezen in overeenstemming met de kleur van de kranen, voor een harmonieuze trendvolle badkamer. 

1. De nieuwe kranenserie PLAN S van Keuco met talrijke bijhorende accessoires
In 2017 schrijft Keuco met zijn nieuwe kranenserie PLAN S een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis, die al bijna 15 jaar vol successen staat met
de kranen PLAN. De verschillende afwerkingen van de nieuwe reeks PLAN S bieden een grote variatie aan combinatiemogelijkheden: glanzend
chroom, mat aluminium of hoogwaardig roestvrij staal. De kranen, ontworpen door het designbureau Tesseraux + Partner uit Potsdam,
onderscheiden zich van de rest van de PLAN-reeks dankzij de dynamische cilindervorm. De wastafelkranen en bidetkraan vallen op door hun slanke bedieningshendel. De laterale opstelling van de hendels blijkt een bijzonder voordeel tijdens het gebruik: bij het sluiten van de kraan met natte handen, blijft de uitloop droog en proper. Een andere bijzonderheid van de reeks PLAN S is de ingebouwde éénhendelkraan voor de wastafel: de wanduitloop en bedieningshendel werden samengebracht en vormen één enkel element aan de muur. PLAN S bevat eveneens kranen voor douches en baden.

KEUCO_PLAN_ACC_16.jpg

Het dynamisch design garandeert een harmonieus geheel in alle delen van de badkamer. Hiervoor heeft Keuco ook talrijke accessoires ontwikkeld. Zo biedt het PLAN-afvalemmertje, met een capaciteit van 5 liter, een extreem intelligente en chique oplossing. Over alle details is nagedacht: de antislipbodem maakt hem bijzonder stabiel, het aparte deksel maakt het gebruik praktisch en de interne emmer is voorzien van een externe bekleding in chroom, wat de vuilniszak aan de buitenkant onzichtbaar maakt. De zeepdispenser is eveneens heel praktisch uitgewerkt, met de éénhandsbediening en een esthetische houder, die gemakkelijk bijgevuld kan worden.

De doucheplank verleidt met haar kleine geheimpje onder de vorm van een rooster dat onzichtbaar deel uitmaakt van het design. Perfect in combinatie met de robuuste grijpstang in een hoek van 135 graden, met geïntegreerd zeepplankje, zowel beschikbaar in de linkse als rechtste variant. Dankzij de verwijderbare zeepdrager verloopt het reinigen eenvoudig. Keuco zorgt zo voor coherente badkameraccessoires met een harmonieus resultaat.

KEUCO_EDITION_400_17_6.jpg

2. De nieuwe staande badkraan Edition 400 van Keuco
Iedere badkamer wordt dankzij Edition 400 van Keuco een unieke levensruimte. De armaturen van Edition 400 van Keuco tonen zachte maar klassieke vormen.Dit jaar doet de mengkraan voor vrijstaand bad zijn intrede in het gamma. Deze nieuwe kraan wordt zonder twijfel de eyecatcher van de badkamer, overtuigend door de handdouche en een praktischeglazen plank voor toiletartikelen. De armaturen zijn beschikbaar in de uitvoeringen: zwart chroom, brons en nikkel en dit in gepolijste of geborstelde afwerking voor een karaktervolle badkamer. Het grote voordeel van deze nieuwemengkraan voor vrijstaand bad is dat het perfect te combineren is met heel wat verschillende badkuipen.

Trend 2: De intelligente badkamer, voor optimale veiligheid

Een lek, een verstopte spoelbak, een gebarsten leiding: water kan snel voor problemen zorgen. Er verspreiden zich al vlug vele liters door het huis en dan is het nodig om onmiddellijk te reageren om wateroverlast te vermijden. Bij waterschade worden in één op twee gevallen ook de muren beschadigd en in 83% van die situaties ontstaat er schimmel, wat op termijn gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Heel wat producenten, zoals GROHE en HONEYWELL, hebben daarom oplossingen ontwikkeld om ook de kleinste waterlekken in huis meteen op te sporen.

1. De watersensoren GROHE Sense en GROHE Sense Guard en hun app GROHE Ondus GROHE heeft twee innovatieve oplossingen ontwikkeld voor het slimme huis. De eerste is de intelligente watersensor GROHE Sense: deze sensor detecteert waterlekken, controleert de omgevingstemperatuur, de vochtigheidsgraad en het risico op bevriezing en verwittigt de bewoners als deze niveaus te laag of te hoog zijn. Het systeem is verbonden met het WiFi-netwerk en makkelijk zelf te installeren. Het toestel plaatst men zelf onder de wastafel in de badkamer of de keuken, dichtbij de wasmachine of de vaatwas of in kamers waar de risico’s groter zijn. De verlengkit GROHE Sense vormt de ideale oplossing voor moeilijke locaties of bijzonder smalle en slecht bereikbare plaatsen. 

22-505-LN0_Sense_Alarm-wasmachine.jpg

De tweede oplossing is de GROHE Sense Guard: dit intelligent controlemechanisme wordt geïnstalleerd op de hoofdwaterleiding en meet de druk, temperatuur en het waterdebiet en meldt het als er een risico op bevriezing is of als er micro-lekken zijn. In geval van leidingbreuk onderbreekt het de watertoevoer automatisch. Deze intelligente sensor wordt rechtstreeks op de belangrijkste waterleiding van de woning geplaatst. De installatie gebeurt door een professionele installateur die het werk in minder dan een uur klaart. De combinatie van de GROHE Sense Guard met GROHE Sense maakt het waterbeveiligingssysteem compleet. Deze beschermingssystemen tegen waterschade worden beheerd door de GROHE Ondus-app. Deze app garandeert een optimale bescherming en geeft de gebruiker de mogelijkheid om de GROHE Sense en de GROHE Sense Guard altijd en vanop eender welke plaats te controleren en besturen. De gebruiker ontvangt alarmmeldingen op zijn smartphone als er een waterprobleem is in het huis. De watervoorziening kan dan via de app onderbroken worden om grotere schade te vermijden. De app biedt eveneens een functie die de gebruiker de kans geeft om zijn waterverbruik op te volgen.

Lyric_WLD_Water_WH_Final.jpg

2. Lyric W1 Wi-Fi van HONEYWELL, de lek- en vorstdetector, altijd en overal
Voor meer comfort, veiligheid en controle heeft Honeywell de Lyric W1 Wi-Fi ontwikkeld: een apparaat met een temperatuur- en vochtigheidssensor waarmee waterlekken of abnormaal hoge vochtigheid gedetecteerd kunnen worden, net als het risico op vorst. Zodra een probleem gedetecteerd wordt, laat het apparaat een sirene afgaan in het huis en stuurt het een melding naar de smartphone of de tablet van de bewoners. De installatie van het systeem is gemakkelijk, er is alleen een WiFi-aansluiting nodig en de app Lyric moet gedownload worden. De sensor werkt op een batterij met een levensduur van ongeveer 3 jaar en kan ook voorzien worden van een flexibele sensorkabel van 1,2 m (uitbreidbaar tot 150 m) om onder risicovolle apparaten geplaatst te worden. De detector vereist geen enkel bijzonder onderhoud. Er wordt zelfs een melding gestuurd naar de bewoner als de batterijen vervangen moeten worden.

Trend 3: Zuivere badkamers met perfect design

Badkamers blijven een lust voor het oog: een elegant design garandeert een sfeer van welzijn en voldoet aan alle wensen van de gebruikers. Een opvallende trend van deze herfst is de opkomst van het Scandinavische design in de badkamer. In de jaren ’20 zorgde dit al voor een esthetische revolutie en nu is deze stijl terug in volle kracht aanwezig en tijdlozer dan ooit. Vandaag de dag zijn het design en de natuurlijke materialen toegankelijker voor iedereen wat zorgt voor een verfijnde, elegante en levendige badkamer. De laatste jaren gaan consumenten ook meer en meer op zoek naar een gepersonaliseerde inrichting van de badkamer. De markt speelt hier gretig op in en komt met nieuwigheden die hier steeds verder in gaan. Zo is het voortaan zelfs mogelijk om de douchebak een persoonlijke toets te geven.

VI_PRINT_NATURE_2017_01_31_V03.jpg

1. Een douchebak in een origineel design met ViPrint van Villeroy & Boch
Vanaf dit jaar is het mogelijk om de badkamer een unieke toets te geven dankzij het gepersonaliseerde aanbod van ViPrint van Villeroy & Boch. Dit nieuwe concept biedt een decor in een origineel design voor de Subway Infinity douchebakken en biedt nieuwe mogelijkheden om de eigen stijl te verwezenlijken. Van geherinterpreteerde klassiekers, tegelmotieven, natuurlijke aspecten tot grafische structuren: er bestaan in totaal 20 unieke decors. Heel wat mogelijkheden dus voor een individuele inrichting op basis van vier verschillende designstijlen: 

  • Inspired by Nature kiest rechtuit voor kleur: heldere houtstructuren, Noords natuurlijk ogende steenoppervlakken of blue lagoon watereffecten brengen de natuur binnen in de badkamer.
  • Inspired by Heritage herschrijft de historische patronen van de beroemde Mettlachplaten. Het decor bij uitstek om de douche een verfijnde sfeer te geven, de oudheid waardig.
  • Inspired by Geometry combineert geometrische patronen met grafische structuren en vormt zo een bijna ruimtelijke diepte.
  • Inspired by Tiles vindt z’n inspiratie in de populairste tegels van Villeroy & Boch, en laat de lijnen en motieven van de tegelvloer doorlopen in de douche.

De gepersonaliseerde ViPrint douchebakken zijn beschikbaar in 19 standaardmaten, van 900mm lengte op 700mm breedte voor de kleinste en tot 1500mm op 900mm voor de grootste douches.De  troef van de ViPrint-decoratie: het wordt vlak ingebouwd, zodat men zonder problemen naadloos de douche in kan stappen. Verder zijn deze ook voorzien van een antisliplaag, bieden ze een goede kleurvastheid en zijn ze heel gemakkelijk te reinigen.

comp_C_dett_02.jpg

2. Léo van Inda, de perfecte synthese tussen Italiaanse design, functionaliteit en budget – EXCLUSIEF BIJ FACQ
Léo van Inda is hét nieuwe badkamermeubel met moderne look en zuivere lijnen voor een badkamer in industriële stijl. In de keuken was deze stijl al een topper in 2016, en dit jaar doet de matte lak ook z’n intrede in de badkamers. Naast de afwerking “glanzend lak” ligt de bijzonderheid van deze nieuwe collectie in de voorgestelde “mat lak” afwerking. Deze afwerking biedt twee belangrijke voordelen: vingersporen zijn niet zichtbaar en het voelt zacht aan. Het nieuwe meubel Léo met twee lades is te verkrijgen in negen trendvolle kleuren. Door het in het front geïntegreerde handvat oogt het meubel zeer modern. De geïntegreerde wastafelbladen in mineraalmarmer of keramiek en de Léa-accessoires in chroom gaan perfect samen met de pure stijl van het geheel. Met Léo van Inda, wordt de Italiaanse stijl, elegant en verfijnd, toegankelijk. De talrijke hoge elementen, rekjes en kolomkasten die de collectie aanvullen bieden optimale opbergmogelijkheden. 

bb_mya_eiche-natur_totale.jpg

3. Een badkamer in Scandinavisch design met Mya van Burgbad – EXCLUSIEF BIJ FACQ
De Scandinavische stijl vindt z’n inspiratie in de natuur: eenvoudig en functioneel. Al decennialang aantrekkelijk dankzij het karakter, de grafische vormen en de kleuren. Nu is deze geherinterpreteerde vintage stijl helemaal terug in onze badkamer en zorgt er voor een frisse bries. De warme ontspannen elegantie van Mya brengt openheid, licht en verfijning in de badkamer. Delicaat hout, edel leder, mat keramiek… dankzij het veelvoud aan materialen, kleuren en motieven kan men de oppervlakken van de nieuwe Mya-meubels van Burgbad aanpassen aan de eigen smaak. Voor eenlic hte toets is er de variant in natuurlijk heldere eik en fluweelwit keramiek. Voor een donkerder geheel is er de afwerking met zwarte eik en keramiek. Het design van de Burgbad-meubels herinterpreteert het verleden en verzoent dit met de hedendaagse comforteisen: de grote klassieke lijnen zijn tot het essentiële beperkt, zowel voor apart staande meubels als voor de talrijke intelligent herontworpen accessoires zoals de bank, de handdoekdrager, de staande spiegel, de linnenmand, enz. Deze hoogwaardige meubels passen in elke ruimte, zijn nooit te zwaar en bewijzen dat elegantie niet enkel voorbehouden is voor de grote badkamers. Er worden twee formaten aangeboden voor de wastafeleenheid: 650mm breedte voor kleine ruimtes of het royale model met een breedte van 1200mm.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide