1977
Dit zijn de badkamertrends in 2022
Gepubliceerd: 27-05-2022

Ben jij toe aan een nieuwe badkamer of wil je een hele nieuwe sfeer creëren in de badkamer? Ook dit jaar zijn er weer een aantal trends voorbij gekomen die jou helpen om je badkamer een nieuwe look te geven.

Weet jij niet waar je moet beginnen om uiteindelijk een moderne badkamer te krijgen? Dat is niet zo gek, want de mogelijkheden zijn vandaag de dag ontelbaar. Je kunt kiezen voor verschillende stijlen, verschillende kleuren en zelfs de inrichting van de badkamer geeft je veel keuze. Kom je er niet uit? Dan raden we je aan deze trends goed door te nemen en te kijken welke goed bij jouw wensen passen.

Mediterraanse invloeden

Op vakantie aan de Middellandse zee kom je het vaak tegen, een badkamer die helemaal in stijl van die regio is. Je hoeft niet meer naar Frankrijk of Spanje te vliegen om te genieten van deze stijl, je haalt het namelijk gewoon naar je eigen badkamer! Een Mediterraanse badkamer herken je aan de stijlvolle kleuren en chique elementen zoals een gouden kraan of gouden handgrepen. Andere kenmerken van de Mediterraanse badkamer zijn de nisjes in de muur van de douche en de ronde vormen die in de badkamer terugkeren, zoals bijvoorbeeld de spiegels. Met zo’n badkamer krijg je elke dag een vakantiegevoel in je eigen huis. Wie wil dat nu niet?

Stucen en tegels

Voor velen is een van de eerste keuzes die ze maken bij een badkamer, de keuze tussen stucwerk en tegels. Een van dé trends van 2022 is het combineren van deze twee elementen. In oudere badkamers zie je vaak tegels over de hele wand, maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een combinatie van tegels en een kale muur, die eventueel met een bepaalde kleur geverfd wordt. Dit geeft een hele rustige en stijlvolle uitstraling.

Wellness badkamer

Een badkamer is meer dan alleen een ruimte om te douchen. Voor velen is een badkamer een ruimte om helemaal tot rust te komen. Heb jij nog badkamer inspiratie nodig? Zo is wellness een steeds belangrijker ingrediënt van een badkamer anno 2022. Denk bijvoorbeeld aan de douchecabine. Je kunt kiezen voor een gewone cabine, maar ook een luxe douche met sauna- en/of zonnedouche functie. Helemaal zen worden in je eigen douche, dat geeft pas een fijn gevoel. Daarnaast is een vrijstaand bad ook een kenmerk van een badkamer waarin luxe, rust en ontspanning voorop staat. Een echte wellness badkamer wordt afgewerkt met houttinten en een selectie van planten. Planten in de badkamer zorgen namelijk voor een heel rustgevend gevoel waardoor je nog meer tot rust komt.

Welke richting je ook kiest voor jouw nieuwe badkamer, teken het vooraf goed uit. Ga op zoek naar een inrichting waar je een goed gevoel bij hebt en waarbij de verschillende onderdelen goed op elkaar afgestemd zijn.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide