3164
De badkamer trends voor 2021
Gepubliceerd: 22-01-2021 Laatste update: 19-01-2021

Overweeg jij de badkamer dit jaar aan te pakken? Je hebt hierbij verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het vernieuwen van het tegelwerk in de badkamer, het herzien van de gebruikte kleuren in de badkamer, enzovoorts.

 

De ene renovatie van de badkamer zal meer tijd en energie kosten, dan de andere. Denk aan het verschil tussen het vervangen van de douche en kranen in de badkamer en het vernieuwen van het tegelwerk! Ook het veranderen van de indeling is een ingrijpende klus. In dit artikel zetten we de badkamer trends voor 2021 alvast voor je op een rijtje. Het kan je inspiratie geven, wanneer je zelf aan de slag gaat met de badkamer. Kom je er zelf niet uit? Dan kun je altijd nog de hulp van een ervaren loodgieter inschakelen.

#1: groen in de badkamer met planten

Steeds meer mensen voorzien de badkamer van een plant. Dat klinkt wellicht gek, maar staat ontzettend leuk! Waarom zou je een kamerplant enkel in de woon- en bijvoorbeeld slaapkamer gebruiken? Door de ruimte van meer groen te voorzien, geef je de badkamer direct meer kleur. Daarbij zijn de planten in tal van verschillende soorten en formaten verkrijgbaar. Zo vind je altijd een plant die past bij jouw badkamer! Kies bij voorkeur voor een plant die goed bestand is tegen vochtige en warme ruimtes.

#2: donker tegelwerk in de badkamer

Het gebruik van een plant sluit aan op de trend, dat we de badkamer in huis tegenwoordig steeds vaker voorzien van een donker model tegelwerk. Met name de grote donkergrijze tot zelfs zwarte tegels doen het goed. Ze worden veel verkocht in badkamerzaken. Het tegelwerk is lastig zelf aan te brengen. Je kunt hier een tegelzetter voor inschakelen. Bestel altijd iets meer tegels dan je nodig hebt. De kans is groot dat er bij het zetten van de tegels een aantal beschadigd zullen raken.

#3: lichtplan met spotjes in de ruimte

Een derde trend voor de badkamer is het gebruik van spotjes. Je kent de spotjes al van de keuken en bijvoorbeeld het verlaagd plafond in de woonkamer. Ze worden hier veel gebruikt. Nu zien we ze ook steeds vaker terugkeren in de badkamer. Niet voor niets, want de spotjes doen veel met de sfeer in de ruimte. Kies bij voorkeur voor spotjes die je enigszins kunt dimmen. In de ochtend geniet je van een wat fellere verlichting om de dag direct goed te beginnen. In de avond dim je het licht voor een romantisch eind van de dag.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide