5614
Geberit Duofresh
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 28-04-2022

De Premium line douchegoten van Van den Berg afvoerputten bv is een serie roestvrijstalen douchegoten met veel bijzondere eigenschappen. Meest opvallende innovatie is het reukslot. De traditionele sifon is vervangen door een uitneembare reukslot adapter. Dit nieuwe reukslot opent zich zodra er water in komt en sluit zichzelf zodra de watertoevoer stopt. Zo komt er dus geen rioollucht vrij.

Het zelfsluitend membraam heeft bijkomende voordelen zoals de beluchting van de afvoerbuis waardoor er een capaciteitsverhoging ontstaat van ongeveer 35%. Ook kan er door de vorm van het membraam geen afvalwater terugstromen en kan er bij weinig of geen gebruik van de afvoer geen reuk ontstaan. Een 360 graden draaibare aansluitmogelijkheid maakt dat deze douchegoten altijd recht uitkomen voor een mooie lijn met de tegelvoegen. Plaatje noviteit-multiclin

Welness op onverwachte plekken
De welness-trend geldt niet alleen meer voor de douche of het bad. Zelfs toiletten kunnen de rust en verwenning geven waar een mens gelukkig van wordt. De Multiclin van Roca is zon welness-toilet. Met een douche en een fohn voor het schoonmaken zonder wc-papier en een afstandsbediening waarmee je het spoelwater en de fohn op de juiste temperatuur kunt brengen. Het voordeel is dat je niet een heel nieuw toilet hoeft aan te schaffen, want alleen met een losse wc-bril kun je jezelf al voorzien van een welness beleving op de wc.

Ruimte creëren
In een badkamer op een paar vierkante meters is het prettig dat je elkaar niet in de weg loopt. Vooral niet wanneer een heel gezin zich s morgens tegelijk klaar moet maken. Duravit levert met de Openspace een bijdrage aan de oplossing voor ruimtegebrek. De Openspace is een verplaatsbare douchewand. Een frame tegen de wand vormt de rondomlopende lijst in hoogglans chroom. In dit frame zijn twee royale zelfsluitende deuren van glas verzonken, doorschijnend of eenzijdig spiegeld. Deze kunnen na het douchen eenvoudig tegen de wand worden geklapt. Zo bevat de ruimte geen storende rail meer. Armaturen en doucheslang zijn afgedekt en de badkamer maakt een ruimere indruk. Als je ook nog een in de grond verzonken douchebak neemt, heb je effectief meer ruimte in de badkamer wanneer je niet douchet.

Onzichtbare frisheid
Een frisse lucht rondom het toilet is geen overbodige luxe, vooral niet wanneer dit toilet in de badkamer staat. Geberit is met dit probleem aan de slag gegaan en komt met de DuoFresh. Dit systeem verwijdert onaangename geuren direct vanuit de toiletpot. Met een druk op de knop wordt de lucht gezuiverd en vervolgens weer gelijkmatig fris afgegeven. Een grondigere en milieuvriendelijkere oplossing dan luchtverfrissers en ventilatiesystemen. Het geheim zit achter de muur verstopt. Een knop op de bovenzijde van het bedieningspaneel activeert geurzuiveringssysteem achter de muur. Dit maakt gebruik van een actief koolstoffilter om de lucht uit de pot te zuiveren en vervolgens weer vrij te laten.

Color blocking
Kleur is de trend van dit jaar, zowel in de mode als in interieurdesign. Speciaal voor de liefhebbers van kleur in de badkamer heeft Smooth Factory een bijzondere noviteit die helemaal aansluit bij de kleurentrend die we bij wooninrichting vooral zien terugkomen. De afgelopen jaren heeft Smooth Factory een procedé ontwikkeld waarbij ceramische wastafels voorzien kunnen worden van een laag nieuw ontwikkelde super elastisch PU.

Deze nieuwe PU is kleurecht, sterk, makkelijk te onderhouden met normale standaard zeep, hygiënisch (de meeste schadelijke bacteriën kunnen niet leven op deze PU) en omdat kalk niet hecht op PU heeft men geen antiekalk middelen nodig. Daarmee is er ineens een veel breder scala aan modellen, want je kunt nu kiezen voor een nieuwe keramische wastafel of fontein maar dan op kleur gemaakt. Dus een mooie bordeaux rode wastafel of fel blauw is geen probleem meer.

Bron: Uw badkamer. 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide