771
Badkamertrends 2023: wees comfortabel

Jezelf even helemaal onderdompelen in een oase van rust en luxe. Iets waar we anno 2023 niet meer voor naar de spa of wellness hoeven, dit creëer je met de badkamertrends van 2023 namelijk eenvoudig zelf. Met natuurlijke materialen, zachte kleuren en organische vormen is de oase van rust in je eigen huis snel en eenvoudig samen te stellen. Lees snel verder hoe jij er met de badkamertrends van 2023 een mindfull jaar van maakt.

08_Nachhaltigkeit_Sustano_kopiëren.jpg

Terug naar de basis

Met de badkamertrends van 2023 gaan we terug naar de basis en onttrekken ons aan de hectiek van alledag. Duurzame producten, materialen en apparaten worden gecombineerd met ronde vormen maar ook rechte lijnen. Denk aan natuurlijk hout, stijlvol keramiek en het introduceren van organische stoffen. De badkamertrends van 2023 bieden meer dan een dagelijkse, snelle douche. Het is een toevluchtsoord om jezelf in balans te houden.

01_Wohnraum_Zencha_kopiëren.jpg

Beperkte ruimte nodig

Door het design van de nieuwste generatie spullen binnen de badkamertrends van 2023 is er niet één grote ruimte nodig om een prachtige badkamer samen te stellen. Door de nieuwste generatie zwevende meubels en compacte accessoires kan ook een kleine ruimte dienst doen als groot punt van rust in een huis. Ingebouwde kasten en functies worden gecombineerd, hierdoor ontstaat een ruimtelijk effect. Scandinavisch design en Japanse esthetiek zien we in het interieur van vandaag de dag veel terug, ook in de badkamer zien wij dit design. Dit komt doordat de badkamer in 2023 meer een integraal geheel wordt van het huis zien, trends trekken dus niet meer aan deze kamer voorbij.

Natuurlijke levensstijl

Natuurlijkheid is een trend die niet meer weg te denken is uit de interieurinrichting. Materialen zoals hout hebben oppervlakken die interessant aanvoelen, wat met zijn esthetische en tactiele kwaliteiten staat voor een natuurlijke inrichtingsstijl. Hout heeft allang zijn weg naar de badkamer gevonden. Met D-Neo heeft de Belgische ontwerper Bertrand Lejoly een complete badkamerserie gecreëerd waarbij de lineaire wastafelonderkasten en halfhoge kasten verkrijgbaar zijn in verschillende eiken- en notenhouten meubeloppervlakken.

Doe duurzaam

Meer tijd in de badkamer betekent niet automatisch meer verbruik. Met de oplossingen van bijvoorbeeld Duravit wordt veel water en energie bespaard. Van een recyclebare douchebak tot duurzame kranen. Op ieder gebied valt winst te behalen binnen de badkamertrends 2023. Ook van hygiëne zijn we ons meer dan ooit bewust. Binnen de badkamertrends van 2023 ligt hier de focus dan ook erg de focus op. Door de inzet van speciale materialen zoals keramisch glazuur wordt de hoeveelheid bacteriën enorm gereduceerd.

Kortom, de badkamertrends van 2023 zijn er een aantal waar wij heel blij van worden. Na een hectische dag in een chaotische wereld kunnen wij niet wachten om daar heerlijk in neer te strijken. Een zen moment voor iedere dag, dat bezorgt toch iedereen een lach.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners