8747
Badkamertrends 2020: Slim en duurzaam
Gepubliceerd: 25-12-2019 Laatste update: 10-10-2022

Waar de wereld om ons heen transformeert, daar transformeert ons interieur met ons mee. Dat zien we ook weer terug in 2020 en dan helemaal op badkamergebied: nog nooit eerder was onze badkamer zo duurzaam, werelds en voorzien van technologische snufjes. Benieuwd? In dit artikel lees je alles over de badkamertrends van 2020.


Groen doen – letterlijk en figuurlijk
Dat duurzaamheid een belangrijke trend is in 2020 zie je ook op alle fronten terug in de badkamer. Steeds meer mensen kiezen bijvoorbeeld voor infraroodverwarming als bijverwarming om niet te koukleumen onder de douche. Zo wordt de ruimte alleen verwarmd als je er daadwerkelijk bent - en kost het minder energie dan een 'normale' radiator.Het hoeft niet meer groot, groter, grootst, maar minimalisme is helemaal hip. Hoe kleiner, hoe fijner, dus.

heat4all-iconic-spiegel-infrarood-verwarming-badkamer-4.jpg
Heat4All infraroodverwarming

Maak je badkamer gezellig met planten
De urban jungle was ook in voorgaande jaren een trend op interieurgebied – in 2020 ook in de badkamer. Ga bijvoorbeeld voor de enorm sterke Aloë Vera, de prachtige bromelia plant: die kunnen prima tegen zo’n vochtige omgeving. Als je een badkamer hebt zonder natuurlijk daglicht, kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Sansevieria, oftewel de vrouwentong, die trouwens ontzettend gemakkelijk te verzorgen is.

grohe-waterbesparende-douchekop.jpg

Bespaar!
Besparen onder de douche kan heel makkelijk: sla eens dat bad over maar ga onder de douche, en plaats van een waterbesparende douchekop: goed voor de aarde én goed voor je waterrekening. Als je er dan niet te lang onder staat en je douchethermostaatkraan niet te heet draait, ben je al hartstikke goed bezig.

houtlook-badkamer.jpg

Werelds
Ook laten we ons op badkamergebied steeds meer inspireren door andere landen en culturen. Wat dacht je van enorme spiegels, in combinatie met kleurige Marokkaanse tegels – die trouwens weer fantastisch staan bij gouden of matzwarte wastafelkranen? Ook de industriële look zien we weer terug in 2020: helemaal mooi in combinatie met kleurige oosterse accenten. Hout is ook altijd goed als verbindende factor tussen verschillende stijlen. Ga dus voor die houtlook badkameraccessoires. Van Tokio tot Noorwegen: een wereldse badkamer is helemaal hip.

Spiegel-Verdera-Voice-kohler.jpg

De slimme badkamer

Waar we aan de ene kant bezig zijn met duurzaamheid in de badkamer, maken we deze ruimte door digitalisering ook vele malen slimmer. Door gebruik van de nieuwste technologische snufjes voldoet onze badkamer in 2020 aan al onze wensen. Een slimme tandenborstel helpt je bijvoorbeeld met het perfecte poetsschema voor de perfecte witte tanden. Ook kun jij in de ochtend heerlijk onder de douche wakker worden met je lievelingsmuziek door het plaatsen van slimme boxen, en door het gebruik van een slimme spiegel weet je precies hoe je make-up er bij daglicht én bij schemering uitziet.

Welke badkamertrend van 2020 spreekt jou het meeste aan? Vraag hier gratis badkamerbrochures aan met de laatste badkamertrends van 2020


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide