1910
Duravit Emood

Licht en kleur dragen bij aan de levenskwaliteit en beïnvloeden in hoge mate ons welbevinden. Maar in de badkamer, waar onze dag begint én eindigt, is aangenaam licht vaak nog de sluitpost van de begroting. Een unieke totaaloplossing brengt nu uitkomst. Met het meubelprogramma e-mood heeft Duravit een verlichtingsconcept ontwikkeld dat met alle specifieke lichtwensen in de badkamer rekening houdt en de gehele ruimte verlicht. Voor deze interieurarchitectonische innovatie -geschikt voor zowel nieuwbouw als renovaties - is gebruik gemaakt van de nieuwste licht- en elektro-technologie. Daarmee worden niet alleen de vormgevings-mogelijkheden in de badkamer vergroot, maar doet tevens de modernste vorm van intelligente techniek zijn intrede in wat eens de natte cel was.

Oplossing voor meer orde en oriëntatie
Een optimaal lichtconcept moet drie taken vervullen: de ogen ondersteunen bij moeilijk zicht, oriëntatie mogelijk maken en ten derde gevoelens en sfeer oproepen. E-mood bestaat uit zeven modulen, die volgens deze maatstaven bij elke ruimte-indeling een optimale verlichting mogelijk maken en bovendien zorgen voor bergruimte. Bron van deze ontwikkeling is het e-board, dat behalve zijn basisfunctie - een plek om iets neer te leggen boven de wastafel - zorgt voor de orde in de badkamer. In een elegant corpus van aluminium is achter een houten luikje niet alleen een Kleenexbox verborgen, maar ook een e-box met driestekkerdoos, waarin de kabelspaghetti van scheerapparaat, föhn of tandenborstel keurig kan worden weggeborgen. Kleine bakjes kunnen uit- en weer in worden geklapt; als alternatief kan een zeepdispenser worden geïntegreerd. Aan de onderzijde meet een sensor het daglicht en activeert bij duisternis een kleine lichtkegel, die met name voor ouderen en kinderen de oriëntatie in de badkamer gemakkelijker maakt. Het e-board kan alleen deze functies vervullen, of in combinatie met spiegel en spiegelkast nog andere lichttaken uitvoeren.

Verlichting, van functioneel tot emotioneel
s Morgens voor de spiegel heb je voor de perfecte make-up of scheerbeurt niet alleen een vaste hand nodig. Voor het juiste zicht zorgen e-mirror en e-cabinet met hun functionele witte licht: twee fluorescentie lampen verlichten het gehele gezicht gelijkmatig, zonder schaduwen en zonder te verblinden. Voor een milde afsluiting van de dag is daarentegen een speciaal emotielicht verantwoordelijk: aan drie zijden aangebrachte LED-lampen stralen hun licht op wanden en plafond, en verspreiden een rustgevend blauw, een stimulerend rood, een verkwikkend groen of een wisselspel van al deze kleuren. Elke tint zorgt voor een andere sfeer en verspreidt een magisch aura van licht en kleur. Deze combinatie van functioneel en emotioneel licht is een onmiskenbare eigenschap van de e-mood producten.

hendersmagazinebanner.png

De ruimte indelen en plannen
Module vier en vijf ondersteunen de ordening en indeling van de ruimte en maken het verlichtingsconcept mogelijk voor elke plattegrond. E-wall is een geslaagde kruising tussen kleine wand en meubel.

Bij een hoogte van 95 cm is hij slechts 22 cm diep en kan hij overal langs of dwars op de wand worden gemonteerd - bij uitstek geschikt om delen van de ruimte te begrenzen of de wc van ongewenste blikken af te schermen. Het meubelcorpus heeft drie deuren, beschikbaar in elf verschillende houtkleuren. Vier glasplaten structureren het interieur; door een glazen plaat aan de bovenzijde schijnen functioneel en emotioneel licht, en verspreiden ze hun aura. Als een moderne interpretatie van het kamerscherm maakt e-screen elke ruimte-indeling mogelijk, zelfs die van een open badkamer naast woon- of slaapkamer. Tussen twee kamerhoge profielen van aluminium is een 8 mm dunne glasplaat aangebracht. Door middel van de modernste LED-techniek wordt kleurig licht in de bedrukte plaat gevoerd. Zo wordt het gehele vlak van binnenuit in een magisch licht gedoopt.

Helder design voor een universele combinatie
Vierkante wand- en plafondlampen - de e-lights - completeren het programma. Ze representeren het designconcept van e-mood in zijn zuiverste vorm. De Münchner designer Andreas Struppler hanteerde twee basisprincipes: zuivere, heldere basisvormen en het accentueren van de hoeken door middel van een zachte ronding met kleine radius. Ten tweede speelde de designer met het thema materialiteit: zilver geloxeerd aluminium domineert het programma en omlijst als een fijne zilveren rand alle modulen. De zachte vorm en het hoogwaardige materiaal versterken elkaar en geven een gevoel van licht en lichtheid, dat aangenaam en universeel is dat e-mood met alle Duravit-series en vele andere badkameruitrustingen kan worden gecombineerd.

Meer comfort dankzij intelligente techniek
Functioneel, emotioneel en nachtlicht in wisselende verhoudingen, daarbij verschillende kleuren en een compleet kleurenprogramma laten zich niet zo maar combineren. Daarvoor zijn hersenen nodig - een bedieningscentrale die de juiste informatie verwerkt en omzet. De hersenen van e-mood worden gevormd door een door Duravit zelf ontwikkeld intelligent lichtsturingssysteem, dat over een enorm prestatievermogen beschikt - met vier verschillende bedieningsmogelijkheden: de eerste mogelijkheid is een kleine als basisschakelaar op het product zelf; ten tweede kunnen alle functies door middel van standaard wipschakelaars worden ingesteld. Dat geldt ook voor de radioschakelaars die door vooraanstaande fabrikanten van schakelaars worden geleverd. E-mood kan ten slotte ook zonder problemen op BUS-datasystemen (binary unit systems) worden aangesloten en is zo zelfs uitgerust voor het intelligente huis van de toekomst.

Topprestaties levert het lichtsturingssysteem wanneer voor de perfecte vormgeving van de ruimte meerdere modulen worden ingezet. Kleurenchaos? Elk product afzonderlijk inschakelen? Nee, voor dergelijke situaties heeft Duravit een radiozender en -ontvanger ontwikkeld, die alle daarmee uitgeruste modulen met elkaar laat communiceren. Via radiogolven worden de gewenste producten zo in een netwerk opgenomen en functioneren ze voortaan synchroon. Voor extra comfort zorgt de meester-slaaf functie: wanneer de gebruiker het licht van een module wijzigt, wordt deze automatisch de en verplicht hij de andere te volgen. Elk product kan de juiste kleur aangeven, wat softwaretechnisch een van de grootste uitdagingen voor Duravit vormde - maar daarmee wordt de gebruiker niet lastiggevallen. De bediening is eenvoudig en intuïtief. Ze komt tegemoet aan de natuurlijke logica van de mens en is doodeenvoudig in het gebruik. één druk op de knop voldoet, en het toneel is klaar voor de volgende lichtenscenering. Van een sober wit scenario tot een magisch kleurenspel - de badkamer betovert met een stemmige sfeer.

Meer informatie bij: Duravit Nederland

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners