3063
ModernArt
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 05-05-2017

Ronde en robuuste vormen komen weer terug in het badkamerinterieur. Maar niet alleen op designgebied verandert er veel. Er zijn innovaties die u versteld zullen doen staan. Wat dacht u van een toilet met geurfilter dat definitief korte metten maakt met ongewenste luchtjes? Of een wc met een ingebouwde douche en fohn die wc-papier overbodig maakt?

In het design van (keramisch) sanitair zijn momenteel duidelijke ontwikkelingen te zien. De ingetogen vormgeving van the less-is-more-trend wordt nu aangevuld met ronde, robuuste vormen. In de vormgeving van wastafels zien we veel cirkels en ovale vormen terug. En ook de toiletpot wordt weer bolvormig uitgevoerd. Maar rond en bol overheersen niet in het geheel. De robuuste vormen worden bijna altijd gecombineerd met strakke lijnen, waardoor het geheel toch een minimalistische sfeer behoudt. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan de vormgeving van sanitair. Sommige wastafels en toiletten zijn zo origineel en esthetisch vormgegeven, dat je bijna zou spreken van kunst aan de muur.

Design op maat
Mooi en praktisch, waarom zou dat niet samengaan? Dat gebeurt gelukkig ook steeds meer. Verstelbaar sanitair is nu ook bij de design-merken in opkomst. Een noviteit is een toilet-element dat het mogelijk maakt een closet na installatie op eenvoudige wijze tot 8 cm in hoogte te verstellen. Dit verstellen dient wel door een installateur te gebeuren, maar kan zo vaak als u maar wilt. Vooral voor bijvoorbeeld verzorgings- en verpleeghuizen met regelmatig nieuwe bewoners, een uitkomst. Maar ook voor de speciale kinderbadkamer natuurlijk ideaal, het toilet groeit eenvoudig met ze mee.

Trendy RVS
Ook een idee: roestvrijstaal in de badkamer. De rvs-wastafels en toiletten zijn er in verschillende eigentijdse uitvoeringen en geven uw badkamer een stoere uitstraling. Waarom wel rvs in de keuken, en niet in de badkamer? De rvs-wastafels kunnen worden geleverd met een bijhorende optisch-elektronische kraan. Het water gaat stormen zodra u er uw handen onder steekt. Niemand zit dus met zijn handen aan de kraan en dat scheelt het nodige schoonmaakwerk.

Schone billen
In Zuid-Europa vindt u m in bijna iedere badkamer: het bidet. En het lijkt erop dat ook Nederlanders eindelijk de voordelen ervan hebben ondervonden. De vraag naar dit exotisch sanitair neemt dan ook gestaag toe. Met een bidet worden de intieme lichaamsdelen gereinigd. Handig om te weten: op een bidet zit u met uw gezicht naar de muur, zodat u de kraan goed kunt bedienen. En nu we het toch over billen wassen hebben. U kunt ook kiezen voor de innovatieve douche-wc. Dit is een wc met bidetfunctie in�©�©n. Het ziet er uit als een normale wc, maar als u klaar bent, reinigt een lichaamswarme straal uw zitvlak. En nog mooier: een ingebouwde föhn zorgt ervoor dat het weer op comfortabele wijze wordt gedroogd. Het toppunt van luxe!

Goed idee
We zien ze vooral in openbare toiletruimtes: urinoirs. Maar waarom eigenlijk alleen daar? Ze zijn immers heel handig en hygienisch. Die vraag hebben badkamerproducenten zich ook gesteld en het tij lijkt nu te keren. In menig nieuwe badkamer wordt een urinoir opgenomen. Voor mannen is het op een gewone wc nu eenmaal lastig richten. Met een urinoir is dat probleem opgelost. En dat scheelt veel gespetter op de wc-bril en op de vloer. Een modern urinoir in de badkamer ziet er niet hetzelfde uit als de urinoirs in openbare ruimten. De urinoirs zijn modern vormgeven en worden veelal met een klep afgesloten.

Frisse lucht
Het is helaas niet te vermijden: vieze luchtjes tijdens het toiletbezoek. Maar er is wel iets aan te doen! Er is nu een toilet dat de strijd aanbindt met ongewenste geuren. Het gebruik van luchtverfrissers bestrijdt geurtjes niet, maar maskeert ze alleen maar. Het systeem in dit nieuwe toilet helpt het geurprobleem effectief de wereld uit. Wanneer u op het toilet plaatsneemt wordt de geursensor geactiveerd. Zodra deze opkomende geurtjes registreert worden de aanwezige geurmoleculen naar een speciale filter geleid. Deze filter houdt de grote geurmoleculen vast en laat alleen de kleine moleculen met frisse lucht door. Het is alsof u niet bent geweest! U kunt dit innovatieve systeem ook in uw huidige toilet laten inbouwen.
Bron: Vereniging Confortabel wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide