3677
Investeren in je badkamer

Onderzoek toont aan dat de badkamer boven aan het lijstje staat met ruimtes die huizenbezitters het liefst zouden vernieuwen of aanpassen. Was de badkamer in de vorige eeuw nog voornamelijk een wasruimte, tegenwoordig zijn genieten, ontspannen en design de “keywords” bij het uitzoeken van een nieuwe badinrichting. Het huidige aanbod in de sanitairmarkt laat dan ook aan niets te wensen over. U kunt uw ideeën, wensen en dromen volledig waarmaken als u op zoek gaat naar een nieuwe wellnessruimte voor thuis.

De variaties zijn bijna eindeloos en uw hoeft zich ook niet meer te laten beperken door de ruimte. Tegenwoordig zijn vrijwel alle producten op maat leverbaar, dus er is altijd een oplossing voor een schuin dak of een raam op een onhandige locatie.

Slimme investering

De gemiddelde levensduur van een badkamer is twintig jaar. Het is een goed idee om bij de bouw of renovatie van uw badkamer rekening te houden met de wensen van nu en uw mogelijke wensen over tien jaar. Bovendien is een badkamer niet alleen een slimme investering voor uw welzijn, ook is het, naast de keuken, dé ruimte waarop aspirant huizenkopers primair selecteren als zij een keuze maken voor hun nieuwe woning. Mocht u dus ooit van plan zijn uw huis te verkopen, dan is een nieuwe badkamer een slimme investering; voor nu en voor straks.

Deze trend zien wij op dit moment zich niet echt herhalen, maar de badkamer is tegenwoordig wel weer een belangrijke ruimte in onze woning. De badkamer van nu verandert in een compleet kuuroord. De ruimte wordt steeds groter en ontspanning staat voorop. Sauna’s, stoomcabines, bubbelbaden en luxe douches zijn inmiddels ingeburgerd. De badkamer vermeubelt en dat schept ruimte voor nieuwe ideeën. Veel tegelwerk tot aan het plafond, het douche gordijn en het badmatje kunnen tot het verleden gaan horen en dat werd tijd!

Meubels, stoffering en accessoires maken van de badkamer een volwaardige leefruimte. Het inrichten van de sanitaire ruimte wordt inmiddels gezien als een apart project. Vrijstaande badkuip met een kraan die uit de vloer komt, douches waar je omheen kunt lopen en wastafels die niet meer per se aan de wand moeten worden bevestigd geven de badkamer een geheel nieuwe look! Materialen zoals natuursteen, hout, glas, rvs, beton en staal zorgen er ook voor dat de badkamer van nu een totaal andere uitstraling krijgt.

De grote ontwerpers zoals Philippe Starck en Alberto Alessi zijn de bedenkers van prachtig design. Ook zij hebben zich de laatste tijd gebogen over het fenomeen baden, maar zij zijn niet de enige! Tegenwoordig wordt er sowieso over alle details nagedacht. Technische snufjes veroveren de badkamer. Zo zijn er kranen, douches, tegels en drains met LED verlichting. De sunshower, deze is helemaal ideaal, gewoon lekker bruin worden tijdens het douchen! En wat dacht je van de draagbare waterdichte LCD? Deze pak je op en draag je zo mee naar de badkamer, de keuken of tuin, want de tuin wordt steeds meer gebruikt als verlengstuk van onze badkamer. De hottubs zijn zeker hot en de buitendouches bieden heerlijke verkoeling op een warme zomerdag. Tja, tegenwoordig kunnen we echt baden in weelde!

Bron: Uw badkamer. 

badkamertrends-2024-bannerip.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners