581
Van badkamermeubel tot -kast; badkamers inrichten voor beginners!

Bij wonenonline gaan we er stiekem wel eens een beetje vanuit dat iedereen zo gek is op wonen en interieur als dat wij zijn. Van een badkamermeubel tot een serre, en van een lamp tot een tafel. Maar wellicht kom je pas net kijken en heb je net je eerste (klus)huis gekocht. En voor alles is een eerste keer, dus ook voor het inrichten van je badkamer. 

Wanneer het de eerste keer is dat je een badkamer gaat inrichten wordt je wellicht overweldigd door alles wat er op het gebied van het inrichten van de badkamer wel niet te koop is. Maar geen paniek nodig, wij zetten de basis op een rij hoe jij de perfecte badkamer inricht!

Zijn een badkamermeubel en badkamerkast essentieel?

Een badkamer is een speciale ruimte in huis, een badkamer inrichten kent dan ook een aantal basis-afwegingen die je altijd moet maken. Om te beginnen is het goed om te inventariseren wat je allemaal in de badkamer wilt hebben. Hoe groot is de ruimte? Heb je een wc in de badkamer nodig of heb je deze in een apart kamertje? Is er ruimte voor een bad, een inloopdouche en moet de wasmachine ook in de badkamer? Een badkamer inrichten roept nogal wat vragen op. 

sanitairwinkel2.jpg

Maak voor jezelf dan ook een lijstje wat jij in je badkamer wilt hebben voordat je gaat kijken naar het perfecte badkamermeubel, want dit is waarschijnlijk de belangrijkste eyecatcher van jouw badkamer. Kom je er niet helemaal uit, vraag dan een (digitale) expert om raad. 

De basis van een badkamer is vaak een badkamermeubel en een badkamerkast, een douche, wellicht een bad en een toilet. Mocht je die laatste twee qua ruimte niet kwijt kunnen, dan kun je die skippen. Maar de een badkamermeubel en badkamerkast zijn echt essentieel.

Wat zijn je wensen bij een badkamer?

Heb jij je wensen op een rij? Dan kun je lekker gaan rondkijken welke stijl jij in je badkamer wilt gaan gebruiken. Aandachtspunten in een badkamer zijn natuurlijk hygiëne en ook duurzaamheid speelt een grote rol. Die laatste is iets waarvan het goed is om op voorhand al rekening mee te houden, een warmteterugwin-douchegoot en besparende kranen zijn eenvoudige besparingen waar je jaren profijt van hebt. Ook bij de keuze van een badkamermeubel is het goed om scherp te hebben hoeveel ruimte je nodig hebt en hoeveel kastruimte ideaal is.

Hoe geniet je ultiem in de badkamer?

Eerder schreven we al over de badkamertrends en de meer centrale rol die de badkamer aan het innemen is in ons huis. Het wordt steeds meer een plek van ontspanning en wellness, laat dit ook meespelen in de keuzes die je maakt. Kies voor een fijne regendouche, infraroodstraling en een comfortabel bad. Kleed je badkamer aan met fijne geurkaarsen, planten en hoge kwaliteit handdoeken. Allemaal zaken die jou net dat beetje extra gevoel van luxe geven.

Kortom, een badkamer inrichten lijkt soms lastig, maar dat valt in de praktijk vaak mee. Het gaat er vaak om dat je je wensen goed in beeld hebt en daar de juiste invulling aan geeft!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide