2683
Tips bij het kopen van een badkamermeubel

Wanneer je een nieuwe badkamer gaat kopen is een van de belangrijkste onderdelen wel het badkamermeubel. Deze wordt dagelijks zeer intensief gebruikt. Het is daarom van groot belang dat je goed nadenkt over een aantal zaken zodat je een goede keuze kunt maken. Wij geven je een paar tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een badkamermeubel.

 

Naast de aanschaf van een douche, bad of misschien wel beiden en eventueel een toilet voor in de badkamer heb je ook een badkamermeubel nodig. Dit is de plek waar jij je tanden poetst, handen wast en heerlijk voor de spiegel kunt tutten voor een avondje uit. Er is ontzettend veel keuze in badkamermeubelen en welk badkamermeubel het meest geschikt is voor jouw badkamer hangt onder meer af van met hoeveel personen jij de badkamer gebruikt en niet heel onbelangrijk, hoeveel ruimte je hebt in de badkamer.

Stijl en materiaal
Vaak wordt bij de inrichting van de badkamer gekozen voor 1 serie van een bepaald merk zodat alles mooi op elkaar is afgestemd. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Wanneer je kiest voor een neutrale kleur dan kan je dit vaak heel goed met de andere badkamerinrichting combineren.

Soort wastafel
Bij een badkamermeubel mag natuurlijk een wastafel niet ontbreken. Er zijn verschillende typen wastafels, een inbouwwastafel, een opbouw wastafel en een vrijstaande wastafel. Elk type heeft zo zijn eigen voor en nadelen. Kijk hier goed wat jij mooi vindt en wat het meest praktisch is voor jouw situatie. Let er ook op welk type voor jou het gemakkelijkst schoon te maken is want er wordt nogal wat gekliederd aan de wastafel met tubes tandpasta en make-up

1 of 2 wastafels?
Ben je met meerdere personen in huis dan is 1 wastafel in de badkamer al snel te weinig. Tijdens het spitsuur in de ochtend wil vaak iedereen tegelijkertijd zijn tanden poetsen en omdat we in de ochtend altijd te weinig tijd hebben is het dan wel fijn als er een wastafel extra is zodat er geen file ontstaat in de badkamer. Natuurlijk moet je er wel de ruimte voor hebben maar is 2 wastafels net iets teveel gevraagd qua ruimte kan je ook kiezen voor een wat langere wasbak waarbij je bijvoorbeeld 2 kranen uit de muur laat komen. Zo kan je toch optimaal gebruik maken van de ruimte die je hebt.

Opbergruimte!!
Dat komen we allemaal altijd te kort en al helemaal in de badkamer. Binnen no time is het in de badkamer een rommeltje, staat het rondom de wastafel vol met prullaria en hangen de handdoeken nonchalant over het bad of aan de radiator. Denk daarom goed na over de opbergruimte. Hoe fijn is het als je onder je wastafel een paar flinke lades hebt waar je al je spullen in kwijt kunt. Je hoeft je overigens niet te beperken tot de kast in of aan het wastafelmeubel. Veel badkamermeubel series bieden nog extra kasten die je aan de muur kunt hangen. Niets is vervelender als jij je nieuwe badkamer hebt laten plaatsen en ontdekt dat je wel wat extra bergruimte had kunnen gebruiken. Denk hier dus goed over na. De handdoeken kan je tegenwoordig ook heel mooi (en netjes!) ophangen aan speciale radiator haken. Worden ze lekker droog voor het volgende gebruik.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand
Bij een badkamermeubel hoort uiteraard ook een mooie spiegel. Deze zijn tegenwoordig hypermodern! Je kunt ze krijgen met verlichting maar ook met een ingebouwd display waarop je bijvoorbeeld al jouw mails kunt lezen of het laatste stukje van je favoriete Netflix serie kunt kijken terwijl je je tanden poetst.

Voor wat voor badkamermeubel je ook kiest, een bewuste overwogen keuze is een must. Wil je ook nog een beetje besparen op je badkamermeubels? Dan is badkamermeubels online kopen nog helemaal niet zo'n slecht idee. Vaak is dit een stuk voordeliger dan wanneer je de gang naar de winkel maakt en je krijgt ze ook nog eens lekker gemakkelijk thuisbezorgd.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Met onze gratis Styleguide krijg je alle tools in handen om je interieur naar een hoger niveau te tillen. Of je nu houdt van minimalistisch of juist van kleurrijk en gedurfd, onze Styleguide biedt voor ieder wat wils. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners