2861
Duravit badkamermeubelen
Gepubliceerd: 12-05-2012 Laatste update: 22-04-2017

De badkamer verandert zoetjesaan in een relaxruimte. Wat is er dan handiger om alles wat u daarvoor nodig heeft, onder handbereik te hebben? Badkamermeubels zijn er bovendien in zoveel stijlen en materialen dat u daarmee gelijk uw eigen sfeer creëert. Daarmee wordt het heerlijk ontspannen na een drukke dag. Of gewoon in het weekend.

Van praktisch naar sieraad
Het traditionele badkamermeubel was een chique oplossing om de sifon en leidingen van de wastafel weg te werken. Praktisch en handig om alle spullen die u in de badkamer nodig heeft in op te bergen. Van badhanddoeken, washandjes en toiletartikelen tot en met schoonmaakmiddelen. Kastje dicht. Nu de sifon weer gezien mag worden, krijgt het badkamerkastje een eigen, prominente plaats. Al dan niet los van de wastafel. Een mooie combinatie - en huidige trend - is een waskom van bijzonder materiaal op bijvoorbeeld een houten tafel, met daarnaast twee bijbehorende, losstaande kastjes. Stilistisch, evenwichtig en de herkomst van de naam wastafel eer aan doend. Denk er bij uw inrichting wel aan dat u voldoende ruimte houdt tussen wastafels en meubels. Twintig centimeter elleboogruimte is minimaal. Dat geldt ook voor de ruimte aan beide zijden van de toiletpot.

Open of dicht
Daarnaast zijn er tegenwoordig te kust en te keur losstaande badkamerkasten. In vrijwel alle denkbare maten, diepten en soorten materialen. U kunt de beschikbare badkamerruimte optimaal benutten. Naast een spiegelkast, waarin verlichting en stopcontacten zijn gemonteerd, zijn vooral ladekasten en kasten met veel plankjes erg handig. Passend in gezien mogen worden is de opmars van glazen deurtjes. Transparant of gesatineerd en omlijst door natuurlijk hout of trendy in een kleurrijke kunststof. Of u etaleert uw handdoeken in alle openheid in schappen. Al dan niet aangevuld met rieten manden. Wanneer u wat minder opgeruimd bent, zijn dichte kasten ideaal. Bijvoorbeeld met fraai afgewerkte lakfronten in hoogglans. Steeds vaker vinden natuurlijke materialen als keramiek, hout, glas en staal elkaar in modieus badkamermeubilair. Maar ook zwart weng©, blank essen, wilde kers en natuurlijk beuken zijn favoriet. Ooit gedacht aan een zijkast met kanteldeur of schuifdeuren in Oosterse sfeer? Daarnaast kunnen apart vormgegeven grepen een blikvanger zijn. De materialen en vormgeving zijn tegenwoordig zo geraffineerd, uw badkamer krijgt gelijk een andere uitstraling.

Hangen, staan en rijden
Meubilair op pootjes is niet meer weg te denken. Ook niet in de badkamer. Bovendien is het uiterst hygiënisch, want er is makkelijk onder schoon te maken. Nog iets extras hebben meubels op wieltjes. Verrijdbaar voor het schoonmaken én in een oogwenk heeft u een nieuwe inrichting. Daarnaast krijgt het intrekken van vocht, net als bij hangende kasten, weinig kans. Water- en vochtbestendig is immers voorwaarde nummer één voor badkamermeubels. Meubelen van kunststof zijn dan ook uiterst praktisch. En de keuze daarin wordt steeds groter. Maar ook goed geïmpregneerd hout is een reële optie. Uiteraard kunt u ook mixen. Zowel wat betreft materialen als systemen. Hangende kasten en een open trolley, ladekastje of misschien zelfs een sidetable op wieltjes. De basis voor een prachtig stilleven in uw badkamer. Of .een bos bloemen.

Spiegeltje, spiegeltje.
Een spiegel maakt niet alleen uzelf maar ook de badkamer mooier. Dat komt door de reflecterende eigenschappen. Zeker in een donkerder of kleinere badkamer haalt u met een juiste combinatie van verlichting en spiegels, extra licht naar binnen. Ook op spiegelgebied zijn er steeds meer mogelijkheden. Groot, klein, één of twee, met of zonder lijst, van hout of kunststof, doorlopend tot aan de wastafel of met een planchet als afscheiding, rond, vierkant of ruitvormig. De keuze is aan u. Zeker spiegels zonder rand, zijn op vrijwel iedere gewenste maat te maken. Een handig extra is een spiegel met vergrotende vlakken. Voor het precisiewerk.

Voor de kleinste badkamer
Zeker in kleine badkamers is iedere centimeter opbergruimte winst. Benut voor extra ruimte de binnenkant van de kastdeur voor handige rekjes, kapstokhaken of opbergzakken en combineer uw wasmand met opbergruimte onderin. Ook schuif- en roldeurtjes zijn in kleine badkamers ruimtebespaarders waardoor u wellicht een extra meubel kwijt kunt. Robuuste kasten zijn hier not done. Kies liever voor een klein formaat, voor halfhoge kasten of voor zwevende planken. Met een opvallende kleur - tegen een rustige, ruimtecreërende achtergrond - worden ook deze meubels blikvangers. Daarnaast heeft de aloude spiegelkast boven de wastafel steeds meer vernuftige opbergmogelijkheden gekregen, inclusief stopcontacten en verlichting. Compact en handig. Net als een hoekkast met wastafel.

Kindermeubilair
Natuurlijk zijn er trends. Maar het is uw smaak die de doorslag geeft. U kunt kiezen van Japanse sereniteit tot weelderige kosmopolitische nostalgie. Of u gaat voor sobere luxe waarbij u met accessoires speelt en telkens op eenvoudige wijze uw eigen sfeer creëert. Zelfs voor de allerkleinsten is er tegenwoordig badkamermeubilair. Op aangepaste hoogte, veilig in gebruik en van makkelijk te onderhouden materiaal. Maar vooral met slimme trucjes zodat zelfs het akeligste van de dag een plezier wordt. Geïntegreerd in de ouderbadkamer of in de eigen kamer. En zijn uw kids de kinderschoenen ontgroeid, dan kan een en ander vrij eenvoudig worden omgetoverd in een tienerversie of gastenbadkamer.
Bron: Vereniging Confortabel Wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide