2635
Badkamermeubels kopen, deze keuzes moet je maken
Gepubliceerd: 04-03-2021 Laatste update: 17-04-2022

Het leukste bij het inrichten van een huis, is misschien wel de jacht op meubels. Ook voor de badkamer is er vandaag de dag een ruime keuze in meubels. Welke soorten badkamermeubels zijn er en waar moet je op letten bij de aanschaf? Welke accessoires zijn er voor de badkamer en hoe houd je de meubels in deze vochtige ruimte nu het beste schoon? Je leest het hier!

Welke soorten badkamermeubels zijn er?

Ben je op zoek naar een badmeubel, dan zal je al snel merken dat er veel verschillende soorten zijn. In principe zijn alle meubels in de badkamer natuurlijk badkamermeubels. Toch wordt hierbij vaak specifiek gedoeld op wastafelmeubels. Dit kan zowel een zwevend wastafelmeubel zijn als een wastafelonderkast. Andere meubels voor in de badkamer zijn badkamerkasten, spiegelkasten en toiletmeubels. Bij veel badkamermeubels kun je kiezen voor staande meubels, maar ook zwevende badkamermeubels zijn een optie. Deze worden als het ware tegen de wand gehangen, waardoor de badkamer veel ruimer lijkt.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Bij de aanschaf van badkamermeubels is het vooral belangrijk om te letten op de afmetingen. Tenslotte moet je de meubels gemakkelijk kwijt kunnen, zonder belangrijke leefruimte in te leveren. Verder is het goed om alvast te kijken welke spullen je kwijt wilt in een badkamerkast. Hoeveel opbergruimte heb je echt nodig? Welke spullen mogen in het zicht liggen en welke liever niet? Wil je alle spulletjes uit het zicht houden, kies dan voor dichte laden of kastjes met deurtjes. Houd in gedachten dat een badkamer een vochtige ruimte is en dat je spullen hier ook vochtig kunnen worden.

Badkamermeubelaccessoires

Bij badmeubelsets kun je diverse accessoires gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een handige verdeelset voor in een lade. Maar je kunt ook denken aan kleine handige zaken, zoals een handdoekenhaakje, een spiegel of een tandenborstelbeker. In de badkamer gebruik je dagelijks veel verschillende dingen. Maak je badkamer echt compleet met de juiste accessoires.

Schoonmaaktips!

Een nieuwe badkamer is mooi, maar het is de kunst om deze zo mooi te houden. Het is vooral zaak om dingen als kranen, spiegels en douchewanden heel goed bij te houden. Doe je dit niet, dan kan er een kalklaag ontstaan die niet of nauwelijks te verwijderen is. Hiervoor kun je middeltjes als Glassex gebruiken, maar ook natuurlijke schoonmaakmiddelen zijn echt aan te raden. Natuurazijn is bijvoorbeeld perfect om de kranen en afvoerputjes weer te laten glanzen.

Een badkamermeubel plaatsen, zelf doen of een vakman inschakelen?

Een badkamermeubel plaatsen, doe je dat zelf of kun je hier beter een vakman bij inschakelen? Wellicht wil je dat af laten hangen van het soort meubel dat je kiest. Wil je het badmeubel door een vakman laten plaatsen, dan kun je hier eenvoudig online gratis offertes aanvragen en vergelijken.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide