1168
Duravit badkamerinrichting

Mooie meubels verhogen het comfort van de badkamer. Kasten, lades, kaptafels, ze komen in alle soorten en maten. We stellen dan ook eisen aan onze badkamermeubels, maar voor alle wensen is een oplossing.

Badkamermeubels lijken in veel opzichten op meubels voor bijvoorbeeld de woonkamer. Maar er is een verschil: het materiaal waarvan ze zijn gemaakt moet bestand zijn tegen vocht. Meestal is dat kunststof, waterbestendig MDF of watervast multiplex. Dit materiaal wordt vervolgens afgewerkt met verf(lak) of een toplaag die eruit ziet als bijvoorbeeld marmer of hout. Ook wat betreft de materiaalkeuze zijn de mogelijkheden weer groter geworden. Wat te denken van corian, massief hout, laminaat, natuursteen of roestvrij staal? Veel badkamermeubels zijn wastafel en bergruimte inéén. De grote kracht van deze opstelling is dat er ruimte mee wordt bespaard en dat leidingen en sifons er netjes in worden opgeborgen.

Ook helemaal 2011 zijn de zwevende meubels waarin het sifon in zijn geheel verdwijnt in de beperkte hoogte van het wastafelblad. Zwevende meubels zijn om meerdere redenen veel gekozen: ze hebben een ruimtelijk effect doordat je de vloer eronder blijft zien en maken dat de vloer eenvoudiger is te reinigen. Maar ook hier geldt: uitzonderingen bevestigen de regel. Meubels op pootjes zijn aan een overduidelijke opmars bezig. Ook verplaatsbare meubels winnen terrein. Inbouwen is geen must als er geen leidingen zijn verwerkt.

hendersmagazinebanner.png

Handig zijn bijvoorbeeld de trolleykasten op wieltjes die je overal naar toe kunt rijden. Of wat te denken van ronde kastjes die perfect passen onder een ronde wastafel? De kwalitatief betere spiegelkasten hebben een lichtomlijsting waardoor een goed zicht is gegarandeerd. Bovendien zorgt zon verlichte spiegelkast voor een bijzonder en spannend lichteffect. Tegen het beslaan zijn er verwarmingsmatjes op de markt, die heel eenvoudig achter de spiegel kunnen worden geplakt. Nog een tip: kasten met uittrekbare elementen of laden verdienen de voorkeur boven traditionele kasten met legplanken. Ze zijn praktischer in gebruik doordat je de inhoud in één keer kunt overzien en vormen daarmee de perfecte bergplaats voor badlinnen, zeepjes en andere badbenodigdheden.

Veel meubelmerken spelen in op de behoefte van mensen om hun eigen badkamer te ontwerpen met de zogenaamde custom made-concepten. Er zijn bijvoorbeeld handige modulaire systemen die goed van pas komen in kleine badkamers. Ze bestaan uit losse onderdelen die in ontwerp en vormgeving op elkaar zijn afgestemd. De onderdelen kast, spiegel en wastafel kunnen vrij naar eigen voorkeur en mogelijkheden dichterbij of juist verder weg van elkaar worden geplaatst. Ook is het vaak mogelijk zelf het materiaal en de afwerking te kiezen. Opvallend is het woonkarakter dat de badkamermeubels van vandaag uitstralen. De meeste meubels zouden ook in de living niet misstaan.

Bron: Uw badkamer.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners