1123
antonio citterio sanitair

Of de badkamer nu groot of klein is, van het ontwerp van een topdesigner of in no-nonsense stijl, een badkamer is pas echt mooi wanneer deze stralend schoon is. Kalkaanslag, zeep- en vuilresten op moeilijk bereikbare plaatsen dragen nu niet bepaald bij tot een heldere uitstraling van de badkamer.

Regelmatig schoonmaken blijft de enige remedie. Gelukkig staan de ontwikkelingen in sanitairland staan niet stil en wordt bij de ontwikkeling van producten terdege rekening gehouden met praktisch gemak. Met een weloverwogen keuze voor onderhoudsvriendelijk sanitair, wordt het schoonmaken van de badkamer een stuk eenvoudiger. En daardoor blijft er meer tijd over om te genieten.

Fabrikant Keramag beseft terdege dat schoonmaakgemak een belangrijke voorwaarde is voor badkamerplezier. Bij de ontwikkeling van producten wordt niet alleen gekeken naar een mooie verschijningsvorm, maar ook naar praktische voordelen die hun nut in de loop der jaren keer op keer bewijzen.

Vuilwerend keramiek
Al lange tijd werd gezocht naar een manier om het keramiek van wastafels, closets, urinoirs minder gevoelig te maken voor aanslag van kalk en vuil. Keramiek werd behandeld met een vuilwerende laag. Het nadeel was echter dat deze laag een speciale, voorzichtige behandeling nodig had. Bij een verkeerde behandeling verliest zon laag haar werking.

Een aantal jaren geleden kwam Keramag met een doorbraak in schoonmaakgemak, door de ontwikkeling van een bijzonder keramiekglazuur, KeraTect. Daarmee werden de vuilwerende eigenschappen onverwoestbaar ingebakken in het glazuur, zelfs bij gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. De wastafels, toiletten, urinoirs, bidets uit KeraTect keramiek zijn extreem glad en nagenoeg poriënvrij. Daardoor kunnen vuil en bacteriën zich niet ophopen of hechten en vloeien samen met het water weg. Het schoonmaken van het keramiek is daarmee een stuk eenvoudiger. Bovendien behoudt het keramiek haar sprankelende, briljante glans. Op de werking van KeraTect wordt maar liefst 30 jaar garantie gegeven. Elke keramisch product van Keramag is tegen een meerprijs leverbaar in het vuilwerende keramiekglazuur KeraTect.

Schone vormgeving
Ook op het gebied van productdesign is schoonmaakgemak een belangrijk aandachtspunt van fabrikant Keramag. Zo hebben de producten gladde, strakke oppervlakken zonder richels, naden of openingen waar vuil zich gemakkelijk kan ophopen. Ook wandhangend sanitair draagt bij aan schoonmaakgemak, omdat de vloer vrij blijft. Zo worden closets en wastafelmeubels door praktisch ingestelde mensen bij voorkeur gekozen in een wandhangend model. Bij een staand closet is het van belang dat het keramiek naadloos aansluit op de wand en dat er zo min mogelijk holten of ruimten zijn waar vuil gemakkelijk een plaats vindt. Ook een afneembare closetzitting draagt bij tot schoonmaakgemak. Zon zitting (bril en deksel) kan heel eenvoudig in zn geheel verwijderd worden, waardoor zowel het closet als de zitting zelf heel eenvoudig te reinigen zijn.

Met de series als Vitelle, Emani en 500 by Antonio Citterio biedt Keramag onderhoudsvriendelijke badkamerconcepten, met een doordachte vormgeving. Series met aandacht voor schoonheid in zowel esthetische als praktische zin.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide