Gepubliceerd: 01-09-2012 00:00
1482
emco lichtspiegelkast

Met "Prestige" presenteerde Emco Bad op de ISH 2011 in Frankfurt een nieuwe serie lichtspiegelkasten als onderdeel van het veelzijdige modulaire systeem "Asis". Voorzien van een tot in detail waarneembare sierlijke vormgeving en talloze innovaties voor de hoogste eisen aan comfort, vormt deze productnoviteit met name voor badkamers in het hogere luxesegment een functioneel en esthetisch hoogtepunt.

De lichtspiegelkast beschikt als eerste op de markt over een in de randzone volledig rondom lopende, traploos dimbare LED-verlichting in combinatie met een in zijn soort nieuwe functiekolom en zijwaarts verschuifbare glazen inlegbodems. Tegelijkertijd zorgt de geïntegreerde LED-techniek voor stijlvolle lichteffecten zoals verlichte opbergboxen en deurgrepen maar ook voor een zeer laag energieverbruik.

De LED-verlichting is aangebracht aan de kopse kant van het van hoogwaardig aluminium vervaardigde kastframe, zodat bij geopende deuren de volledige binnenruimte optimaal wordt verlicht. De verdekte plaatsing van de LED-techniek en het afdekprofiel van speciale PMMA-kunststof zorgen voor een homogene lichtspreiding en elimineren daardoor het voor LED-verlichting kenmerkende puntlichteffect. Als de spiegelkast gesloten is, zorgen precies passend boven de lichtband aangebrachte, gesatineerde vlakken in de deuren voor een verblindingsvrije en gelijkmatige verlichting van het spiegelbeeld. De lichtintensiteit kan traploos worden geregeld via een touch-sensor. Zo kan in bad of het nu bij de lichaamsverzorging of bij het ontspannen is altijd de ideale lichtsfeer worden bereikt. Het lichtvermogen varieert afhankelijk van de grootte van de spiegelkast en de dimsterkte van slechts 4 Watt tot maximaal 60 Watt. Voor extra veiligheid en controle beschikt de verlichting over een automatische uitschakelfunctie na 24 uur inschakeltijd.

Nog zon innovatief kenmerk is de centraal voor de verspiegelde achterwand aangebrachte functiekolom. Deze bevat semitransparante kunststofboxen, die opbergruimte bieden voor kleinere benodigdheden en cosmetica. De bodemvlakken in de boxen lopen met een hellingsgraad van 2 schuin naar achteren, waardoor het uitvallen van lippenstift en dergelijke effectief wordt voorkomen. Daarnaast zorgt een achter de functiekolom aangebracht extra LED-licht voor een bijzonder stijlvolle verlichting van de opbergboxen zelf en van de inhoud ervan.

Een magneetstrip voor schaar en pincet, verzonken geïntegreerde stopcontacten en een RDS-radio met stereoluidsprekers en een AUX-aansluiting voor alle gangbare MP3-spelers completeren het brede spectrum van de functiekolom. Daarnaast dient deze als ondersteuning van vier inlegbodems van kristalglas in twee verschillende lengtes. Ingeschoven in horizontale voegen kunnen deze flexibel zijwaarts worden verschoven, waardoor er voldoende opbergruimte ontstaat, ook voor hoge badkamerbenodigdheden of verzorgingsproducten. Kunststofelementen in de opnamevoegen zorgen hier voor zacht glijden bij het positioneren van de inlegbodems en voor het goed vastzitten van de inlegbodems.

De nieuwe lichtspiegelkastmodellen hebben een hoogte van 650 mm en zijn verkrijgbaar in drie breedtes 600, 900 en 1.300 mm als opbouwversie of voor voorwandinstallatiesystemen. De asymmetrische plaatsing van de deuren in het 900 mm brede en in eerste instantie voor losse wastafels ontworpen model zorgt ervoor dat het spiegelbeeld op een volledig voegloos vlak wordt weergegeven. Voor de optimale afstelling van de dubbele spiegeldeuren van kristalglas zorgen hoogwaardig verwerkte scharnieren met driedimensionale instelmogelijkheid. Een snelle en nauwkeurige afstelling van de betreffende deurelementen wordt hierbij bereikt met behulp van excenters. De opbouw van de constructie maakt bovendien een volkomen verzonken integratie van de spiegelkast in alle gangbare voorwandsystemen mogelijk. Hiervoor levert de fabrikant passende inbouwframes mee, wat bijdraagt aan een wezenlijke vereenvoudiging van de planning en de afsluitende montage van de betreffende modellen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide