1272
Badkamer inrichten

Creëer extra ruimte en meer indelingsmogelijkheden door voorzetwandjes te gebruiken. Niet duur en erg praktisch. Kies voor zwevende, dus in de muur bevestigde meubels of kranen, de ruimte eronder blijft vrij en dat oogt ruimtelijk. Een grote spiegel helpt om een ruimte groter te doen lijken.

Kies voor vloerverwarming in plaats van een wandradiator. Het vrijlaten van de wanden levert ruimte op.
Geheel of gedeeltelijk verzonken ligbaden laten een ruimte groter lijken.
Inloopdouches houden de vloer vrij, wat optisch gezien de ruimte vergroot.
Een dakkapel levert extra ruimte en licht op. Eronder past bijvoorbeeld een ligbad.
Overweeg het doorbreken van een wand, bijvoorbeeld de muur tussen badkamer en slaapkamer.
Met een taatsdraaiende deur kun je de draaicirkel van een douchedeur aanzienlijk verkleinen; de deur is iets uit het midden bevestigd, waardoor de draaihoek kleiner wordt.
Kies voor schuifdeuren in plaats van opendraaiende deuren; dit gegeven is zowel bij de badkamerdeur als bij de douchecabine toepasbaar.

Om optimaal gebruik te maken van de ruime, is een inloopdouche ideaal. Het enige dat nodig is, is een douchekop en een afvoerputje. Door de tegels door te trekken oogt de ruimte sowieso een stuk groter. Drain4You heeft mooie exemplaren afvoersystemen in haar assortiment. Niet opvallend en makkelijk in te bouwen.

badkamertrends-2024-bannerip.png

Door badkamermeubelen boven de grond te laten zweven lijkt de badkamer ruimer, omdat de vloer nog zichtbaar is. Ook de grote, brede spiegel draagt bij aan een optisch grotere ruimte.

Smalle nissen kunnen prima gebruikt worden om een toilet of een douche in te plaatsen. Door de ruimte te betegelen met lichte tegels en een motief te plaatsen zoals hier met kiezelmozaïek (bijvoorbeeld uit de Natucercollectie van Cottoceramix) oogt het ook nog eens ruim.

Bron: Uw badkamer. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners