2417
Zo maak je de badkamer gezellig - 5 tips
Gepubliceerd: 12-11-2019

We kunnen allemaal wel wat extra momentjes van ontspanning gebruiken in onze drukke levens. De badkamer leent zich daar perfect voor. Een warme douche, een geurend bad, of gewoon even de tijd nemen voor de verzorging van je huid en haren. Maar hoe tover je de badkamer om van een functionele tot een gezellige ruimte?

 

  1. Handig, die handdoeken

Maak van de nood een deugd en laat bad textiel je badkamer versieren! Kies voor heerlijk zachte handdoeken in een gezellige kleur. Het comfort van de handdoeken draagt echt bij aan het ontspanningsmomentje in de badkamer. Tegelijkertijd zorgen de kleur en het materiaal voor meer sfeer! Ook washandjes, badmatten en douchelakens zijn echte sfeermakers.

  1. Creatieve opbergideeën

Natuurlijk kun je alle handdoeken, verzorgingsproducten en rommeltjes netjes achter een kastdeur wegstoppen. Maar je creëert veel meer sfeer door je spullen een speciaal uitgekozen plek in de badkamer te geven! Rol je mooie handdoeken bijvoorbeeld op en leg ze in stapeltjes op een houten plank; zo krijg je een echtSpa Wellness gevoel. Steek crèmes en haarproducten in rieten mandjes. Maak een mooi nisje in de douche voor je shampoo en zeep. Door een paar van je spulletjes in het oog te zetten, roep je een huiselijk gevoel op: hier wordt geleefd!

  1. Spiegel met stijl

De landelijke woonstijl, een retro interieur, industriële accenten: in veel woonruimtes overheerst een specifieke woonstijl die voor veel sfeer zorgt. Waarom niet ook in de badkamer? Begin met de spiegel: daarmee benadruk je in een handomdraai jouw gewenste woonstijl. Denk aan een spiegel met een robuuste houten rand, of één vol ornamenten. Een echte blikvanger!

  1. Handdoekenrek

Als je mooie, comfortabele handdoeken hebt aangeschaft verdienen ze natuurlijk wel een mooie plek! Een handdoekenrek zorgt er niet alleen voor dat je handdoeken goed drogen, maar staat ook netjes en sfeervol. Heb je budget voor een beetje extra luxe? Installeer dan een speciale handdoekenradiator: niets zo lekker in de winter als een warme handdoek om je mee af te drogen!

  1. Sfeerverlichting

Tot slot krijgt je badkamer met de juiste sfeerverlichting echt een knusse uitstraling. Hou jij wel van een avondje dobberen in de badkuip? Dan is de ontspanning des te groter met een paar gezellige kaarsjes naast het bad. Maar ook met dimbare lampen bij de spiegel, boven de douche of aan het plafond kun je de badkamer gezellig maken. Een paar kleine veranderingen zijn al genoeg om van deze praktisch ruimte een sfeervolle kamer te maken!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide