973
Badkamer accessoires

t Zijn de kleine dingen die het doen. Misschien een beetje cliché, maar wel hartstikke waar. Kleine spulletjes of andere accessoires maken uw badkamer pas echt persoonlijk en kunnen de gekozen stijl op een subtiele, maar krachtige manier benadrukken.

Versobering
De algehele tendens tot versobering zien we zeker terug bij de accessoires. Zowel de trendy als de meer traditionele accessoires zijn ontdaan van overbodige tierelantijntjes. De meeste worden nog altijd van chroom gemaakt. Materialen als glas, natuursteen en hout duiken steeds vaker op in de badkamer. Bijpassende accessoires kunnen natuurlijk niet achterblijven. Een sieradendoosje van Belgisch hardsteen of een mooi verlichte houten spiegel kunnen doen dienst als krachtige stijlaccenten.

Alles in
De meeste merken brengen tegenwoordig een serie accessoires op de markt. De individuele onderdelen - van kraan tot zeepbakje - zijn op elkaar afgestemd en vormen samen een harmonieus geheel.

hendersmagazinebanner.png

Make-over
Is uw badkamer aan verandering toe? Dan kan een nieuwe lichting accessoires zorgen voor een (relatief goedkope) make-over. Een nieuwe set handdoeken, een spiegel of een aparte designerstoel kunnen een wereld van verschil maken.

Spiegelverwarming
Een beslagen spiegel kan een dagelijks terugkerende frustratie zijn. Spiegelverwarming is de oplossing. Middels een elektrische verwarmingsmat die achterop de spiegel wordt bevestigd blijft de spiegel condensvrij.

Mozaïek
De wanden bepalen voor een groot deel het aanzien van de badkamer. Wanneer daar een tegel- of glasmozaïek in wordt verwerkt kan dat een heel eigenzinnig resultaat opleveren. De keuze in tegels wordt overigens alsmaar groter. Wanneer u besluit zelf te gaan mozaïeken is het wel belangrijk dat u aan de slag gaat met een goede kwaliteit tegel, aangezien deze maatvast moet zijn om zeker te zijn van een strak resultaat.

Botanische tuin
Planten zijn de ultieme sfeermakers. Een royale krulvaren bijvoorbeeld gedijt uitstekend in het subtropische klimaat van een badkamer. Met enige fantasie heeft deze bladerenmassa wel iets weg van een oerwoud. Ook andere varensoorten zoals vleugelvaren, nestvaren en venushaar doen het goed in de badkamer. Een bamboeplant kan overigens ook. Voor alle planten geldt dat er uiteraard wel een natuurlijke lichtbron aanwezig moet zijn.

Bron: Uw badkamer. 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners