774
Badkamer voor iedere leeftijd
Gepubliceerd: 23-06-2015 Laatste update: 06-06-2023

Wie kan zich de luxe veroorloven van een eigen badkamer voor de kinderen, ouders en grootouders? Niemand toch? Of toch wel? Er zijn tegenwoordig producten op de markt waarmee de badkamer zich aan iedere leeftijd en lengte aanpast. De producten staan niet alleen garant voor meer flexibiliteit en een fraai design, maar bieden ook het nodige comfort.

Eén van de belangrijkste basisregels voor het ontwerp van een badkamer is dat deze gedurende lange tijd voor iedereen – jong of oud, groot of klein – comfortabel, gebruiksvriendelijk en veilig moet zijn. Hieronder volgen drie tips voor een badkamer voor alle leeftijdsklassen en levensfasen.

Tip 1: Toilet
“Op welke hoogte moet het toilet worden gemonteerd?” – deze vraag speelt bij het ontwerp van een badkamer altijd een belangrijke rol. Volwassenen, en dan met name senioren, kunnen eenvoudiger opstaan wanneer de toiletpot hoger hangt. Kinderen daarentegen hebben het meest aan een wat lager hangend toilet. Met het wc-element van Viega wordt dit probleem verholpen: de zithoogte van dit wc-element kan individueel in hoogte worden versteld. Met één druk op de knop kan het wc-keramiek maximaal acht centimeter naar boven of beneden worden verplaatst.

Tip 2: Bad
Voor het bad zijn er tegenwoordig producten op de markt die het leven van de consument aanzienlijk vereenvoudigen. Daarbij is het belangrijk dat de techniek achter de producten zich heeft bewezen en het product bovendien eenvoudig te bedienen is. Een goed voorbeeld zijn de elektronisch gestuurde badarmaturen uit de Multiplex Trio E-serie van Viega. De temperatuur en vulhoogte van het bad kunnen hiermee individueel worden gekozen en voor maximaal drie personen in het geheugen worden vastgelegd en weer opgeroepen. Bij het bereiken van de gewenste waterstand, stopt de toevoer van water automatisch. Het bad hoeft op deze manier tijdens het vullen niet steeds in de gaten te worden gehouden.

Tip 3: Douche
Inloopdouches staan voor jong en oud synoniem voor meer comfort. Dat comfort mag echter niet ten koste gaan van veiligheid. Een slipvast oppervlak zoals tegels bijvoorbeeld bieden, hoort daar net zo goed bij als een fraaie afvoer die de hoeveelheid water betrouwbaar verwerkt. Een populaire oplossing bieden afvoeren, zoals de Advantix Vario van Viega. Deze zeer smalle afvoer oogt niet alleen bijzonder, maar gaat ook naadloos op in het beeld van de badkamer.

Design als keuzehulp
Producten die zich voor meerdere generaties lenen, zijn steeds vaker ook design-paradepaardjes. Dat wordt nog eens bevestigd door de designprijzen die werden toegekend aan de producten die hier zijn gepresenteerd. Voorbeelden daarvan zijn het iF-designlabel of het felbegeerde Red Dot kwaliteitstempel. Dergelijke onafhankelijke ‘onderscheidingen’ en bekroningen kunnen een uitstekende hulp zijn bij de keuze van producten voor de badkamer.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide