1037
De badkamer netjes afwerken
Gepubliceerd: 25-07-2016 Laatste update: 22-12-2017

Een mooie badkamer heeft niet alleen mooie badkamermeubels, maar is ook goed afgewerkt. Door een badkamer goed af te werken, kun je de ruimte echt de finishing touch geven en zorg je er bovendien voor dat je badkamer wat langer mooi blijft. Werk je de badkamer niet goed af, dan kun je bijvoorbeeld te maken krijgen met lekkages en dit wil je natuurlijk voorkomen.

 

In dit artikel lees je hoe je jouw badkamer gemakkelijk en op de juiste manier netjes af kunt werken. Door de tips in dit artikel te raadplegen, kun je jouw badkamer netjes afwerken en verleng je bovendien de levensduur van je badkamer.

Het afwerken van de badkamer met kit
Kit is een veelzijdig middeltje dat je in iedere ruimte van je huis kunt gebruiken voor een goede afwerking. Zit er ergens een richeltje, een kiertje of een gat? Dan kun je dit afwerken met kit. Je kunt het beste siliconenkit kopen, want deze kit werkt het beste in de badkamer. Zo is deze kit bijvoorbeeld goed bestand tegen water, wat betekent dat de kit door contact met water niet zomaar los kan raken of kan gaan schimmelen.

Het afwerken van de badkamer met spotjes
De meeste mensen hebben geen losse lampen in de badkamer hangen, maar gebruiken spotjes als lichtbronnen in deze ruimte. Spotjes nemen niet alleen minder ruimte in (en de meeste badkamer zijn vrij klein!), maar zien er bovendien netjes en strak uit. Door enkele spotjes in het plafond van de badkamer te plaatsen, heb je altijd goed licht en ziet de badkamer er bovendien netjes afgewerkt uit. Zeker als je een vrij kleine badkamer hebt, is het plaatsen van spotjes een aanrader. Hang je gewone lampen op, dan raak je kostbare ruimte kwijt en dit is zonde van de geringe ruimte die je hebt in de badkamer.

Het afwerken van de badkamer door de ruimte te stuken
Tot slot kun je de badkamer ook netjes afwerken door de ruimte te stuken. Door de muren in de badkamer te stuken, krijgt de ruimte weer een frisse uitstraling. Eventuele oneffenheden in de muur worden weggewerkt en niet alleen door de muren weer mooi wit te maken, maar ook door de muren gelijk te maken. Zeker als de badkamer al wat ouder is en je bereid bent een flinke make-over te geven aan de ruimte, is het stuken van de badkamer een aanrader.

Overigens kun je de badkamer niet zomaar stuken als er schimmel op de muren zit. Deze schimmel moet namelijk eerst verwijderd worden, waarna er later pas een nieuwe laag stukwerk aangebracht kan worden. De stukadoor kan je precies vertellen hoe dit werkt en waar je op moet letten bij het stuken van beschimmelde muren.

Een mooi afgewerkte badkamer? Het kost niet zoveel moeite!
Wil jij een badkamer die van centimeter tot centimeter mooi afgewerkt is? Dan hoef je hier helemaal niet veel tijd, energie en geld in te steken, want het afwerken van de badkamer is vrij eenvoudig. Je gebruikt gewoon de juiste hulpmiddelen, je schakelt de juiste experts in om je badkamer af te werken en je gaat aan de slag.

Zeker als je nieuwe meubels aan gaat schaffen voor jouw badkamer en wil dat de hele ruimte er op en top schoon, gestyled en trendy uit ziet, is het verstandig om de badkamer even helemaal af te werken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide