1261
Badkamer Inspirationboards
Gepubliceerd: 10-07-2014 Laatste update: 06-06-2023

Met een nieuw oppervlak getuigt Dornbracht van de toenemende relevantie van de trendkleur koper en introduceert deze in de badkamer en keuken: 'Cyprum' is een hoogglanzend oppervlak dat op basis van 18-karaats puur goud met echt koper wordt vervaardigd. De rosé gouden kleur staat voor elegantie, luxe en sensualiteit. Tegelijkertijd werd de serie formeel herzien en aangevuld met twee nieuwe producttypes.

Nadat de afgelopen jaren eerder koele wit- en metallic-nuances zoals zilver, staal en aluminium het interieur design domineerden, beleven thans warm glanzende rosé goud- en kopertinten een renaissance. Oppervlakken die elegantie en schoonheid symboliseren, maar tegelijkertijd voor warmte, intimiteit en een vertrouwde natuurlijkheid staan. Een ommezwaai die in alle designs en ook in het dagelijks leven te zien is.

Dornbracht pikt deze ontwikkeling op en voorziet de kranenserie MEM – elf jaar na de introductie ervan in 2003 – met 'Cyprum' van een glanzende toekomst: het nieuwe oppervlak wordt gemaakt van 18-karaats rosé goud en koper en verkrijgt daardoor een bijzonder hoogwaardige, chique glans. De naam is een kunstwoord, afgeleid van het Latijnse woord 'cuprum' voor koper“. 'Cyprum' is in eerste instantie exclusief verkrijgbaar voor MEM, later ook voor andere speciaal geselecteerde series.

Naast de introductie van 'Cyprum' vullen per direct een driegatsmengkraan voor de rand van het bad en een bij Dornbracht volledig nieuw producttype het MEM-programma aan: een vrijstaande badkraan met stortuitloop en staafhanddouche. Daarnaast werd MEM qua design en functionaliteit gemoderniseerd en verfijnd. Trouw aan de achterliggende filosofie 'Reduceer alles tot het wezenlijke, maar haal de poëzie er niet uit' werden het kraanhuis voor éénhendel mengkraan en bidetkraan en het hendeldesign voor alle hendelvarianten van MEM proportioneel aangepast en technisch verbeterd.

Naast de esthetische verfijningen voegt Dornbracht aan de serie een dosis extra individualiteit, comfort en digitale combineerbaarheid toe: de aanpassing van de rozetafmetingen op 60 x 60 mm maakt een design- en serie-overkoepelende combinatie van MEM-producten met verschillende uitlaatpunten en bedieningselementen uit het Dornbracht assortiment mogelijk. Voor nog meer vrijheid in de individuele vormgeving en nieuwe combinatiemogelijkheden voor moderne badkamerarchitectuur. De verfijnde uitvoeringen van MEM zijn vanaf het voorjaar van 2014 verkrijgbaar in de oppervlakken chroom, platina, platina mat en de nieuwe rosé goudtint Cyprum.

 

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide