1101
Badkamer Inspirationboards

Met een nieuw oppervlak getuigt Dornbracht van de toenemende relevantie van de trendkleur koper en introduceert deze in de badkamer en keuken: 'Cyprum' is een hoogglanzend oppervlak dat op basis van 18-karaats puur goud met echt koper wordt vervaardigd. De rosé gouden kleur staat voor elegantie, luxe en sensualiteit. Tegelijkertijd werd de serie formeel herzien en aangevuld met twee nieuwe producttypes.

Nadat de afgelopen jaren eerder koele wit- en metallic-nuances zoals zilver, staal en aluminium het interieur design domineerden, beleven thans warm glanzende rosé goud- en kopertinten een renaissance. Oppervlakken die elegantie en schoonheid symboliseren, maar tegelijkertijd voor warmte, intimiteit en een vertrouwde natuurlijkheid staan. Een ommezwaai die in alle designs en ook in het dagelijks leven te zien is.

Dornbracht pikt deze ontwikkeling op en voorziet de kranenserie MEM – elf jaar na de introductie ervan in 2003 – met 'Cyprum' van een glanzende toekomst: het nieuwe oppervlak wordt gemaakt van 18-karaats rosé goud en koper en verkrijgt daardoor een bijzonder hoogwaardige, chique glans. De naam is een kunstwoord, afgeleid van het Latijnse woord 'cuprum' voor koper“. 'Cyprum' is in eerste instantie exclusief verkrijgbaar voor MEM, later ook voor andere speciaal geselecteerde series.

badkamertrends-2024-bannerip.png

Naast de introductie van 'Cyprum' vullen per direct een driegatsmengkraan voor de rand van het bad en een bij Dornbracht volledig nieuw producttype het MEM-programma aan: een vrijstaande badkraan met stortuitloop en staafhanddouche. Daarnaast werd MEM qua design en functionaliteit gemoderniseerd en verfijnd. Trouw aan de achterliggende filosofie 'Reduceer alles tot het wezenlijke, maar haal de poëzie er niet uit' werden het kraanhuis voor éénhendel mengkraan en bidetkraan en het hendeldesign voor alle hendelvarianten van MEM proportioneel aangepast en technisch verbeterd.

Naast de esthetische verfijningen voegt Dornbracht aan de serie een dosis extra individualiteit, comfort en digitale combineerbaarheid toe: de aanpassing van de rozetafmetingen op 60 x 60 mm maakt een design- en serie-overkoepelende combinatie van MEM-producten met verschillende uitlaatpunten en bedieningselementen uit het Dornbracht assortiment mogelijk. Voor nog meer vrijheid in de individuele vormgeving en nieuwe combinatiemogelijkheden voor moderne badkamerarchitectuur. De verfijnde uitvoeringen van MEM zijn vanaf het voorjaar van 2014 verkrijgbaar in de oppervlakken chroom, platina, platina mat en de nieuwe rosé goudtint Cyprum.

 

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners