2649
Zo maak je de badkamer praktisch én stijlvol
Gepubliceerd: 18-02-2020 Laatste update: 02-03-2023

Ga je een nieuwe badkamer inrichten? Of maak je de oude badkamer modern met behulp van een paar nieuwe elementen? Dan hebben wij 4 leuke tips voor je! Zodat je straks kunt genieten van een badkamer die praktisch én stijlvol is.

  • Kies voor een tijdloze basis

Een badkamer moet lang mee gaan: je vervangt het sanitair immers niet elk jaar. Hoe voorkom je dat je al na een paar jaar uitgekeken bent op het badkamerinterieur? Door te kiezen voor een tijdloze basis, die je met een paar opvallende accenten trendy maakt. Houd de kleuren en materialen van grote elementen neutraal: de tegels, de douche en het bad bijvoorbeeld. Vervolgens creëer je in de badkamer een trendy woonstijl met accessoires zoals planken, lampen, kranen en spiegels. Sanitair online kopen is zó gedaan, en je hebt volop keuze! Ook een kleurtje op de tegelvrije muur doet wonderen. Of vervang je handdoeken en decoraties eens in de paar jaar.

  • Neem een designradiator

Sinds de laatste keer dat je de badkamer hebt ingericht is er waarschijnlijk veel veranderd op het gebied van radiatoren. Heb je de nieuwste radiatoren al gezien? Daarmee bespaar je veel ruimte! Ten eerste omdat het verwarmingselement veel minder diep steekt dan oude modellen, maar ook omdat deze meestal een handige plek biedt voor het ophangen van je natte handdoek. Een designradiator heeft bovendien een mooie uitstraling!

  • Kijk naar een praktische badkamerspiegel

Is jouw spiegel altijd beslagen na het douchen? Overweeg dan eens een badkamerspiegel met verwarming: dit voorkomt condens op je spiegel. Een andere stijlvolle toevoeging aan je badkamerspiegel is geïntegreerde led- verlichting. Dat kan zowel aan de voor- als achterzijde van de spiegel, zodat je over zowel heldere als zachte sfeerverlichting beschikt. Wist jij dat de badkamerspiegel zo mooi en multifunctioneel kon zijn?

  • Pas de douche aan op de ruimte

De kans is groot dat je bij het inrichten van de badkamer bij voorbaat een bepaald type douche in je hoofd hebt. Misschien verlang je al jaren naar een inloopdouche of wil je juist een douchecabine met stoere, industriële deuren. Ons advies? Kijk goed naar je sanitaire ruimte voordat je besluit welk type douche je kiest! Een kleine badkamer heeft bijvoorbeeld baat bij een glazen douchewand of cabine. In een grote badkamer kan een inloopdouche met stenen muren juist heel mooi zijn, omdat het de ruimte breekt en knusser maakt. Soms is het moeilijk om je voor te stellen wat voor jouw badkamer een goede keuze is. Kijk voor inspiratie online, laat je adviseren en maak een 3-D opzet van je nieuwe badkamer. Dan kun je straks echt genieten van een praktische en stijlvolle ruimte!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide