1744
Zo kun je een kleine badkamer optimaal inrichten
Gepubliceerd: 03-08-2021 Laatste update: 17-07-2023

Veel mensen zullen dromen van een grote badkamer, welke aanvoelt als een ware spa. Helaas kunnen we in de werkelijkheid hier vooral over dromen, maar bieden onze woningen niet alle ruimte die we zouden willen. Toch kun jij van een kleine badkamer gemakkelijk een droombadkamer maken, als je deze maar zo goed mogelijk benut. In samenwerking met Baden+ geven we je graag wat tips, zodat jij de badkamer van je dromen krijgt zonder compromissen.

Begin met het ontwerp

Bij een grote badkamer kun je al snel gewoon lekker je gang gaan, maar helaas moet je een andere strategie aannemen bij een kleiner formaat. Een kleine ruimte inrichten vraagt namelijk om wat planning. Je kunt namelijk niet elk badkamermeubel zomaar (laten) plaatsen, dus zorg dat je van tevoren een ontwerp maakt. Je kunt heel gemakkelijk een online badkamer ontwerpen, welke je later kunt realiseren.Via de online tool van Baden+ kun je namelijk werkelijk alles vooraf selecteren, zoals de materialen en indeling. Zo kun je jouw nieuwe badkamer alvast realistisch voor je zien. Wil je bijvoorbeeld écht graag een bad? Dan kun je kiezen voor een bad/douche-combinatie, waarbij je een separate douchecabine weg kunt laten maar wel van beide functies kunt genieten. Wil je graag twee kranen in de wastafel, maar is er geen ruimte voor twee waskommen? Neem dan een wastafelmeubel met één waskom, maar ruim genoeg voor twee kranen. Vergelijk het met een eenpersoonsbed of een twijfelaar, waarbij je alles net iets ruimer maakt zonder het direct te verdubbelen!

Kies voor optische vergroting

Net zoals bij je volledige interieur, kun je optische vergroting ook toepassen in je badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een grote spiegel tegenover het badkamerraam, wat de ruimte direct lichter maakt en optisch doet vergroten. Kleinere tegels zorgen voor een opgekropt gevoel, waardoor de kamer optisch kleiner lijkt. Laat de kleine mozaïektegels dus lekker achterwege en kies voor vierkante of rechthoekige, ruime tegels. Deze zorgen voor een overzichtelijk, ruim gevoel. Kijk of je de meubels kunt laten inbouwen, waardoor het minder ruimte in beslag lijkt te nemen. Er zijn ontzettend veel oplossingen voor dit soort badkamers bij Baden+ te vinden, dus wees vooral creatief!

Houd het ‘clean’

Met iets ‘clean’ houden bedoelen we niet per se dat het zo schoon mogelijk moet zijn – al zou dat ook helpen – maar juist dat het simpel moet blijven. Kies voor neutrale kleuren in de ruimte, zowel in de meubels als de decoraties en handdoeken. Felle kleuren ogen al snel schreeuwerig en kunnen daarvoor voor meer drukte zorgen, wat de ruimte kleiner doet lijken. Houd de ruimte opgeruimd en georganiseerd en geef alle benodigdheden een vaste plek. Probeer bijvoorbeeld de extra handdoeken in je kledingkast te bewaren, in plaats van op een stapel in de badkamer. Er is al weinig ruimte, dus ga de ‘lege’ ruimte niet vullen met extra, onnodige items.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide