2078
WHITE TULIP BY PHILIPPE STARCK– LA DIFFÉRENCE
Gepubliceerd: 22-09-2021

White Tulip is de eerste complete badkamerserie geheel ontworpen door Philippe Starck. Van ligbad, wastafels en meubels, toiletten en bidets, tot bijpassende spiegels en een complete kranencollectie. De bijzondere vorm van alle onderdelen van deze serie volgt het organische silhouet van een bloeiende tulp en zo ontstaat een bijna sculpturaal en aanhankelijk karakter. Expressieve details en tijdloos design gecombineerd met eersteklas vakmanschap en de nieuwste technologieën voldoen aan de hoogste eisen.

Met hun unieke ergonomie en het vermogen om op te gaan in een breed scala aan stijlen, zijn de veelzijdige ontwerpen van de White Tulip collectie ideaal voor elk interieur - van de gecultiveerde en verfijnde stedelijke omgeving tot de frisse en natuurlijke sfeer van een landhuis.

“Mijn samenwerking met Duravit neigde altijd van nature naar minimalistische en tijdloze ontwerpen. Toch realiseerde ik me dat deze perfectie misschien een parameter miste, een gevoel van positieve nostalgie. In plaats van absoluut tijdloze stukken te creëren, wilde ik de White Tulip collectie meer in de menselijke tijd plaatsen; het kan een oude collectie zijn die destijds modern zou zijn geweest, of een moderne collectie met herinneringen aan het verleden. White Tulip is een zeer verfijnde collectie met een sterk gevoel voor ergonomie, maar bovenal maakt het delicate en aanhankelijke het verschil.”, Philippe Starck.

Een bijzondere blikvanger is de als monoliet ontworpen, vrijstaande keramische wastafel, die afhankelijk van de bouwkundige omstandigheden met wand- of vloeraansluiting leverbaar is. In dezelfde stijl overtuigt de ronde opzetwastafel met zijn esthetisch gevormde, licht naar buiten aflopende rand. Ook de van boven gezien rechthoekige wastafel neemt deze vorm aan. Hij is ook verkrijgbaar als wastafelmeubel in twee maten. Een fonteintje, ook verkrijgbaar met wastafelmeubel, maakt het assortiment compleet.

duravit-white-tulip-01_kopiëren.jpg

Passend bij het verfijnde keramiek zijn er staande en wandhangende toiletten en bidets. De stijl van White Tulip collectie is ook duidelijk herkenbaar op het bijbehorende urinoir. De toiletten zijn voorzien van de nieuwe HygieneFlush spoeltechniek. Onafhankelijke tests tonen aan dat dit nieuwe type oppervlaktespoeling het gehele binnenoppervlak van het toilet optimaal reinigt. De perfect doordachte waterstroom zorgt voor een draaikolk die altijd een ideale spoeling met 4,5 liter water garandeert.

Voor nog meer hygiëne zijn alle nieuwe HygieneFlush-toiletten standaard uitgerust met het beproefde HygieneGlaze keramische glazuur. Ingebrand in het toilet, zorgt HygieneGlaze ervoor dat ca. 90% van de bacteriën na slechts zes uur wordt gedood en ca. 99,9% (bijv. E. coli-bacterie) na 24 uur. De uitstekende kwaliteit bij White Tulip komt ook tot uiting in de nieuwe levenslange garantie die Duravit geeft op het keramiek in de serie.

duravit-white-tulip-09_kopiëren.jpg

De bijpassende meubels zijn al even elegant en verfijnd als de complete serie. Uiterst gedetailleerde, afgewerkte verstekranden onderstrepen het precieze karakter van de White Tulip meubelen, waarvan de breedte varieert van 350 tot 1300 mm. De meubels en de bijpassende halfhoge kasten met twee of drie glazen planken zijn verkrijgbaar in vijf hoogwaardige, effen kleuren met een hoogglans of satijnglans afwerking. Als alternatief kan voor het front een massief houten oppervlak - natuurlijk eiken of Amerikaans noten - worden gekozen.

De half glanzende oppervlakken van de meubels bieden een bijzonder voordeel: op dit speciale lakoppervlak 'verdwijnen' kleine krasjes bijna vanzelf, zodat het meubel er altijd als nieuw uitziet. Bovendien zijn reiniging en onderhoud bijzonder eenvoudig dankzij de speciale anti-vingerafdrukcoating. De optionele, chromen handgreep vormt een opvallend designelement. Het kan worden gebruikt als contrast met de matte lak en massief houten oppervlakken, of als extra effect op hoogglanslak.

  duravit-white-tulip-05_kopiëren.jpg

De lades zijn zelfsluitend en zijn uitgerust met beweegbare ringvormige meubelgrepen. In de variant zonder handgreep zijn ze uitgerust met tip-on-technologie en kunnen zo gemakkelijk met lichte druk worden bediend. De verlichte lades gaan automatisch aan en uit bij het openen en sluiten. De combinatie van de ronde wastafel met de bijpassende onderkast, die verkrijgbaar is in alle meubeloppervlakken van White Tulip, biedt nog meer praktische opbergruimte. De kleur van de planken is vrij te kiezen. Een ander bijzonder inrichtingselement is de staande chromen console met houten plank, die ook kan worden uitgerust met een of twee ronde handdoekhouders die aan de zijkant zijn geplaatst.

Bijpassende spiegels uit de White Tulip-serie zijn verkrijgbaar als sensor- of app-versie. Het spiegelglas, dat naar voren is geplaatst, zorgt voor een spannende uitstraling. Hierdoor lijkt het spiegeloppervlak rond het lichtveld bijna transparant. De verlichting van de spiegels kan worden gedimd, je kunt de lichttemperatuur instellenen de spiegelverwarming in- en uitgeschakeld.

Het vrijstaande bad met naadloze acrylbekleding volgt de vorm van het keramiek. De ovale versie is in twee formaten beschikbaar: 1800x800 mm en 1600x900 mm voor kleinere ruimtes. Het bijzondere ronde ligbad met een diameter van 1400 mm biedt veel binnenruimte en is een echte eyecatcher.

Met White Tulip heeft Philippe Starck voor het eerst een reeks kranen voor Duravit ontworpen. Een doorlopend designelement is de tulpvormige handgreep, die de vorm aanneemt van wastafel en ligbad en door het fijn gepolijste oppervlak bijzonder gemakkelijk en prettig in het gebruik. 160 fijne, verticaal gegraveerde strepen zorgen tegelijkertijd voor een bijzonder elegant effect. Wastafelmengkranen zijn verkrijgbaar in verschillende comforthoogtes S, M en XL. Er zijn ook bidet-, douche- en badkranen.

De delicate en geavanceerde minimale belijning van de White Tulip-serie zal elke ruimte een elegante touch geven. Doordachte technologieën zoals HygieneFlush en HygieneGlaze, tip-on-technologie en zelfsluitend evenals spiegelverwarming en aanpasbare verlichting via app ronden de dagelijkse feel-good-ervaring af.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide