2048
Welke badkamer past bij jou?
Gepubliceerd: 23-02-2016 Laatste update: 25-04-2017

Heb je plannen je bestaande badkamer te gaan verbouwen? Of ga je een huis bouwen waarvan je de badkamer naar eigen idee mag inrichten? Waar begin je dan? Wat is er allemaal mogelijk op het gebied van badkamers? We geven je graag wat ideeën.

Basis
De basis moet goed zijn. Kijk eens kritisch naar de indeling van de badkamer. Wat is de meest logische plek voor een douche? Wil je een dubbele wastafel? Is er nog plek voor een bad? Een bad is immers erg handig met kleine kinderen en natuurlijk ook heel ontspannend voor jezelf. Zeker na een grote verbouwing kun je dat wel gebruiken! Misschien kun je een stuk van een aangrenzende kamer bij je badkamer betrekken om een grotere badkamer te creëren. Dat is bovendien een meerwaarde voor je huis en wel zo fijn in de drukke ochtendspits.

Hoe is het gesteld met het leidingwerk? Geen verstoppingen of verouderd leidingwerk? En is de ventilatie goed? Zitten de stopcontacten op praktische plekken? Nu is het moment om het goed aan te pakken en ook op deze technische punten te letten. Je moet er toch niet aan denken dat je op een later moment nog iets open moet breken omdat er iets niet goed aangelegd is!

Kwaliteit
Ga voor kwalitatieve badkamermeubelen waar je jaren plezier van hebt. Sanitair is erg gevoelig voor kalkaanslag. Het zou jammer zijn als je blinkende kranen binnen de kortste keren dof zijn en je de kalk nauwelijks van je douchedeur kunt krijgen. Een glazen douchedeur heeft bovendien een luxere uitstraling dan een plastic douchewand. En een bad op pootjes kan een echt pronkstuk in je huis zijn. Ook vloerverwarming is een pluspunt in je badkamer. Heerlijk warme voeten als je uit de douche stapt!

Bezuinig niet op vakmensen. Een muurtje moet goed gestuct of betegeld zijn om lelijke vochtplekken in de toekomst te voorkomen. De afwatering moet goed zijn om overstromingsgevaar voor te zijn. Laat je in een speciaalzaak vrijblijvend adviseren, zodat je niets over het hoofd ziet.

Verlichting
Door je plafond wat te verlagen, kun je spotjes inbouwen. Spotjes die je kunt dimmen, zorgen direct voor een sfeervolle setting om lekker te badderen. Let er wel op dat ze waterdicht zijn.

Een fijne badkamer is de investering meer dan waard. Je brengt er namelijk stiekem best wat tijd in door. Dan is het wel zo fijn als de badkamer helemaal aan je wensen voldoet. Maar voor een flinke verbouwing moet je ook wat dieper in de buidel tasten. Heb je niet voldoende spaargeld? Informeer dan eens naar de mogelijkheden van een doorlopend krediet bij een kredietverstrekker als Findio en kijk hoe je je droombadkamer kunt realiseren!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide