2816
Tips voor jouw droom badkamer
Gepubliceerd: 23-05-2018 Laatste update: 13-08-2021

De woningmarkt is booming. Huizen worden ontzettend snel verkocht tegen soms prijzen ver boven de vraagprijs. Dit is leuk voor de verkopers maar voor kopers maakt dit het soms wel lastig om hun droomhuis te bemachtigen. Steeds vaker kiest men ervoor om de huidige woning te gaan verbouwen. Een nieuwe keuken of badkamer doet al snel wonderen voor het woongenot en je kan toch lekker in je vertrouwde omgeving blijven zonder alle verhuisperikelen. Voor welke optie je ook kiest, verhuizen of verbouwen, een nieuwe badkamer die helemaal voldoet aan jouw smaak is geen overbodige luxe.

 

We brengen dagelijks minstens 2x in de badkamer door. In de ochtend voor het ochtendritueel, een lekkere douche om wakker te worden, een frisse poetsbeurt en een lekker laagje creme. s'avonds spring je misschien nog een keer onder de douche en sta je weer voor de spiegel om je klaar te maken voor een welverdiende nachtrust. Ben jij een van die geluksvogels die een nieuwe badkamer mag uitzoeken dan is het van belang dat je goed nadenkt over welke functies voor jou van belang zijn en hoe jouw droom badkamer eruit moet komen te zien. Wij geven je een paar praktische tips.

Duo wastafel
Heb je een groot gezin dan is het plaatsen van 2 wastafels helemaal niet zo'n slecht idee... Maar ook als je met zijn tweetjes bent is het wel gemakkelijk als je niet op elkaar hoeft te wachten bij het tandenpoetsen voor het slapen gaan.

Toilet in de badkamer
Heb je de badkamer op de eerste verdieping, wat bij de meeste woningen het geval is, dan zou je kunnen overwegen om ook een toilet in de badkamer te plaatsen. Dit is vooral fijn wanneer je 's nachts je bed uit moet en niet met je slaperige hoofd van de trap af hoeft. Wie geen toilet in de badkamer wenst enkel en alleen om de eventuele stank die het zou geven hoeft zich hier tegenwoordig ook geen zorgen meer om te maken. Er zijn speciale toiletten die ervoor zorgen dat geurtjes geen kans krijgen en jij met een gerust hart het toilet in de badkamer kunt gebruiken voordat jouw ega de badkamer betreed.

Douchen in de regen
Een douche is allang geen saaie witte bak meer met van die plastic deuren, of een ruimte afgeschermd met een douchegordijn wat steeds aan je benen blijft plakken. Een douche is een badkamer op zich. De afgelopen jaren zijn de inloopdouches enorm in opkomst gekomen. Een mooie muur gemetseld in je badkamer, betegeld met de mooiste tegels en daarachter jouw private shower. En qua douchebeleving heb je keus volop! Prachtige grote douchekoppen waar je gezellig met zijn tweetjes onder kunt staan of een subtiele regenbui die je 's morgens langzaam doet ontwaken.

Een badkamer als wellness
Een douche, een toilet en een wastafel of twee... dat is wel zo ongeveer de basis waaraan de hedendaagse badkamer moet voldoen. Maar je kunt natuurlijk ook nog een stapje verder gaan en je badkamer omtoveren tot een geweldige wellnessruimte. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een bad... en niet zomaar een bad maar wat dacht je van een bubbelbad.. of misschien heb je zelfs wel ruimte voor het plaatsen van een sauna!

Bezoek een badkamershowroom
Wat jouw badkamerwensen ook zijn, het uitzoeken van een badkamer is niet iets wat je even doet van plaatjes die je tegenkomt op het internet. Een badkamer kopen is een hele belevenis en daarom is het belangrijk dat je de inrichting van verschillende badkamers ook echt gaat beleven. Dit kan je het best doen in een badkamer showroom. Hier vind je complete badkamers opgesteld die je een goede indruk geven van welke mogelijkheden en stijlen er allemaal zijn. Daarnaast kan je een ontwerp op maat laten maken en krijg je tips en advies van medewerkers die weten waar ze over praten.

Een badkamer uitzoeken doe je misschien maar 1x in je leven dus laat je inspireren en vooral goed informeren in een badkamer showroom!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide