2898
Kleine waskamer praktisch inrichten
Gepubliceerd: 18-05-2016 Laatste update: 22-12-2017

Wat doe je als je niet beschikt over een grote, handige waskamer? Precies - dan moet je je behelpen met de ruimte die je wél ter beschikking hebt. Als je deze echter een beetje handig weet in te delen, kun je er haast net zoveel in kwijt als in een grote waskamer. Hier vind je 8 praktische tips waarmee je alles wat nodig is kwijt kunt in jouw kleine waskamer.

 

1. Waskamer in een kast
Heb je echt maar heel weinig ruimte en beschik je niet eens over een echte wasruimte, dan kun je alles wat nodig is nog steeds efficiënt wegwerken in een kast. Met wasmachines en wasdrogers bovenop elkaar bespaar je al flink wat ruimte en in de omliggende kastruimte kun je alles kwijt wat je verder nodig hebt - inclusief wasmiddelen, wasverzachter enzovoorts.

2. Houd het netjes
Een waskamer is typisch een ruimte die zich al snel volstapelt met spullen en achterstallige was. In een kleine wasruimte heb je echter die luxe niet. Hoe meer spullen er los rondslingeren, hoe kleiner de ruimte lijkt te worden. Daarom kun je het beste zorgen dat je regelmatig een wasje draait en dat de ruimte er niet alleen gezellig, maar ook opgeruimd uitziet.

3. Kies neutrale kleuren
Schreeuwerige, drukke kleuren zorgen ervoor dat een ruimte kleiner en voller lijkt. Daarom kies je het best voor neutrale kleuren in je wasruimte. Vooral wit- en grijstinten zijn zeer geschikt om een mooie combinatie te maken. Kies je voor de juiste kleuren, dan lijkt je wasruimte groter dan hij is en ziet het er ook strak en modern uit.

4. Zorg voor zoveel mogelijk opbergruimte
Alles wat in het zicht ligt, kan storend werken in een kleine ruimte. Daarom zorg je bij voorkeur voor zoveel mogelijk opbergruimte in de vorm van kastjes. Je kunt dingen gemakkelijk uit het zicht opbergen, waardoor je wasruimte er netjes en schoon uit blijft zien. Let vooral op de extra wasruimte onder de wasmachine en wasdroger, door ze op een kastje te zetten. Zo krijg je een comfortabele werkhoogte én extra opbergruimte.

5. Maak gebruik van alle ruimte die je hebt
In sommige woningen denk je dat je helemaal geen ruimte hebt voor de wasmachine en / of de wasdroger. Toch zijn er verrassend veel hoeken die niet worden gebruikt en waar ze prima kunnen passen. Controleer dus altijd alle ruimtes in huis of je niet ergens de ruimte hebt om ze kwijt te kunnen. Kun je ze kwijt onder een schuine wand, installeer er dan planken boven zodat je ook deze loze ruimte benut.

6. Verschillende wasmanden
In een kleine wasruimte heb je niet de luxe al je was nog te gaan sorteren op het moment dat je wilt gaan wassen. Het is niet handig om alle was in één grote hoop op de grond te kieperen en uit te zoeken in een klein kamertje. Daarom kun je het beste zorgen voor een paar verschillende wasmanden waarin de was wordt voorgesorteerd. Zo zie je ook in één oogopslag welke was je nog moet draaien.

7. Strijkplank aan de deur
Een strijkplank neemt veel ruimte in. Niet alleen staat het ding regelmatig in de weg, maar hij is ook groot en onhandig om steeds te verzetten. Daarom is het een praktische oplossing als je een uitklapbare strijkplank aan de deur monteert. Hij zit niet in de weg, maar zodra je wilt graag strijken kun je hem eenvoudig uitklappen en is hij direct te gebruiken.

8. Opklapbaar droogrek
Dit idee is vergelijkbaar met de uitklapbare strijkplank: het opklapbare droogrek. Je kunt hem hangen waar je maar wilt en als het tijd is om de was te laten drogen klap je hem uit en kun je hem gebruiken. Dat is praktischer dan een grote droogmolen, waar je in een kleine wasruimte toch weinig aan hebt.

Heb je een kleine wasruimte, dan is het met deze 8 tips eenvoudig om deze praktisch in te richten. Zo kun je alles kwijt wat je nodig hebt aan wasmachines, wasdrogers, wasmiddelen en opbergruimte. Er is geen enkele reden om je te laten beperken door een tekort aan ruimte wanneer je deze praktisch indeelt!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide