2031
Je badkamer renoveren: waar moet je aan denken?
Gepubliceerd: 07-10-2021 Laatste update: 29-09-2021

De badkamer is één van de belangrijkste ruimtes in je huis: je begint en eindigt er tenslotte elke dag. Als je voornemens bent de badkamer te verbouwen, pak je dat dan ook goed aan. Maar waar moet je nu allemaal aan denken bij de voorbereiding van die verbouwing? En hoe maak je een planning? Met dit stappenplan lukt het je zonder problemen!

Stap 1: verzamel inspiratie

De tijd waarin je kon kiezen uit amper twee verschillende baden en drie toiletten ligt al ver achter ons. De mogelijkheden voor je badkamer zijn zo goed als eindeloos. Ga dus op zoek naar inspiratie (bijvoorbeeld via onze Pinterestborden), maak je eigen moodboard en bepaal welke stijl het best bij jouw wensen past. 

Maar inspiratie gaat verder dan stijl alleen. Neem ook eens een kijkje bij vrienden en familie of neem openbare ruimtes eens nog beter in je op. Welk elementen vind jij belangrijk en welke juíst niet? In wat voor ruimte/badkamer kom jij tot rust? Denk overigens niet alleen aan het uiterlijk van de badkamer, maar ook wat je praktisch vindt en nodig hebt! 

Stap 2: bepaal wat voor jou onmisbaar is

Als je aan de slag gaat met het verbouwen van je badkamer heb je één groot voordeel: je kunt het volledig afstemmen op jouw wensen en smaak. Het zou daarom zonde zijn om voor een one-size-fits-all-oplossing te gaan! Onderzoek daarom goed alle mogelijkheden of informeer ernaar bij onze experts!

Bedenk vooraf goed waar jij behoefte aan hebt. Ga je graag in bad, dan is een bad een must. Wordt je een jaartje ouder, dan is een inloopdouche misschien praktischer. Is het ‘s ochtends druk in de badkamer? Dan gaat jouw voorkeur waarschijnlijk naar een dubbele wastafel. Ligt de badkamer naast je slaapkamer en moet je ‘s nachts geregeld naar de wc of heb je juist geen behoefte aan een extra toilet? Overloop zo alle mogelijkheden en noteer wat voor jou en jouw huishouden belangrijk is én wat niet.

Stap 3: leg alle puzzelstukjes samen

Zodra je bepaald hebt welke elementen er zeker aanwezig moeten zijn in jouw badkamer, kan je gaan puzzelen. Meet de beschikbare ruimte op en probeer het sanitair en het meubilair er op een praktische manier in te passen. Probeer de beschikbare ruimte optimaal te benutten.

Soms zal je keuzes moeten maken in de functie van een oppervlakte. Offer je bijvoorbeeld een extra wc op voor een aparte douche en bad? Of kies je voor een douche-badcombinatie en houd je zo ruimte over voor een (extra) toilet? Allemaal afwegingen die je in deze fase zal moeten maken.

Stap 4: tijd om te kiezen!

Zodra je naast de elementen en hun positie de stijl van je badkamer hebt bepaald, is het tijd om keuzes te maken. Bezoek diverse showrooms, zowel online als offline, en ga op zoek naar jouw ideale bad, de douche van jouw dromen en het perfecte meubel voor jouw nieuwe badkamer. Pak je het echt groots aan? Kies dan ook zo snel mogelijk de gewenste vloer- en wandbekleding. 

Stap 5: maak een planning

Zijn alle knopen doorgehakt en de levertijden bekend? Dan is het tijd om een planning te maken! Maak voor jezelf inzichtelijk wat er allemaal moet gebeuren zoals sloopwerk, (de)montage en afwerking en bepaal daarbij de juiste volgorde. Maak een inschatting hoe lang je met elk onderdeel verwacht bezig te zijn en maak op basis daarvan jouw planning.

Stap 6: de verbouwing van je badkamer kan beginnen! 

Nu je planning en je voorbereiding rond zijn, is het alleen nog maar een kwestie van uitvoeren. Succes!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide