1801
In bad of onder de douche?
Gepubliceerd: 05-03-2018

Wanneer je de beschikking hebt over een royale badkamer en je hebt een badkamerverbouwing op de planning staan dan is de de keuze tussen een bad of een douche vaak snel gemaakt, je kiest gewoon voor alle twee! Heb je echter geen maatje XL badkamer tot je beschikking en moet jij wel kiezen tussen een bad of een douche dan hebben wij hier een aantal voor en nadelen van beide opties voor je op een rijtje gezet met... misschien wel een hele verassende conclusie. Laten we beginnen met het bad...

De voordelen van een bad

Wellness en ontspanning
Het grootste voordeel van een bad is wel de ontspanning die je eruit kunt halen. Hoe heerlijk is het om een bad vol te laten lopen met heerlijk warm water en je favoriete badolie. Lekker languit en met een beetje extra luxe kan je zelfs lekker bubbelen in je eigen badkuip. Na een drukke werkdag geeft een bad een heerlijk ontspannen gevoel. Neem een lekker glas wijn mee en je favoriete boek of sluit je ogen en laat alle werkstress van je afglijden.

Superleuk voor de kids
Water en kinderen, een magische combinatie! Een bad is daarom ook superleuk voor kinderen waar ze zich soms wel uren in kunnen vermaken. Er zijn veel leuke speeltjes voor de kids verkrijgbaar zoals kleurige badeentjes, bootjes en speciale badmagneetjes. Hoewel sommige kinderen ook met een lege shampoo fles zich al prima kunnen vermaken!

Gezonde therapie
Naast het ontspannende wellness effect kan een bad ook de gezondheid een flinke boost geven. Voel je je wat rillerig of verkouden dan kan een goed warm bad met een fijne kruidenolie je er alweer een stuk bovenop helpen.

De nadelen van een bad

Hoewel een bad flink veel voordelen bied zijn ook de nadelen punten die je zeker moet meewegen in je overweging of je een bad of een douche wilt kiezen

Groot
Een bad neemt veel ruimte in je badkamer in. Bedenk goed of je deze ruimte niet voor andere praktische zaken wilt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een tweede toilet boven, heb je hier nog ruimte voor als je een bad plaatst. Of een dubbele wastafel, best handig als er veel verkeer in de badkamer is tijdens het ochtend spitsuur. Een bad zal je misschien maar een paar keer per maand gebruiken en een extra toilet kan best heel fijn zijn, zeker als je er midden in de nacht uit moet!

Lang wachten
Heb je een lekker groot bad, realiseer je dan dat het veel water kost om hem te vullen en dat het ook wel even duurt vaak voordat hij vol is. Ook koelt het water vrij snel weer af. Wil je even wat langer genieten in bad dan zal je regelmatig een beetje heet water moeten bijtanken.

Glad en een hoge uitstap
Een bad kan soms erg glibberig worden, zeker als je een lekkere olie hebt gebruikt of de kids hebben de fles badschuim eens goed onder handen genomen. Wanneer je opstaat om eruit te klimmen is dus enige voorzichtigheid geen overbodige luxe. Je moet immers over een nogal hoge rand klimmen en met gladde voeten maakt dat je gemakkelijk uit kunt glijden. Ook zeker voor de kinderen een aandachtspuntje want die denken niet na over de gevaren en voordat je het weet zit je bij de tandarts.

Nu we het over het bad hebben gehad zetten we ook wat voor en nadelen van de douche op een rijtje.

De voordelen van een douche

Lekker snel klaar
Om maar gelijk de snelheid van het dagelijkse leven op te pakken is natuurlijk het voordeel van de douche dat je lekker snel klaar bent. Kraan aan, even afdouchen en hopsa... je bent alweer klaar om fris en fruitig de nieuwe dag te beginnen. Ook met meer kinderen in huis is de wasbeurt zo gepiept onder de douche.

Moderne douches
Ook wij moeten toegeven dat een douche tegenwoordig allang niet meer zomaar een simpele douche is. Met de moderne douches kan je zonnen onder de douche, tv kijken onder de douche of zelfs je social media accounts in de gaten houden. Er zijn duo douches om met zijn tweetjes gezellig te douchen en douches met een enorm scala aan verschillende soorten stralen waarmee je je eigen douchewelless kunt creeeren. Of al die opties bijdragen aan de echte ontspanning is nog maar de vraag maar voor ieder is er wat wils op douchegebied.

De nadelen van een douche

Weinig ontspanning
Hoewel we tegenwoordig de mooiste regendouches en massagestralen kennen geeft een douche natuurlijk nooit de ontspanning die we vinden in een bad. Je zult het moeten doen met een straal van boven en misschien heb je de luxe om nog zijstralers te plaatsen voor een extra massage maar het heerlijk onderuit liggen en lekker even ontspannen is er onder de douche niet bij.

De ideale oplossing!

Weet jij na het lezen van alle voor en nadelen van een bad en douche nog steeds niet wat de beste optie is voor jou? Dan hebben we goed nieuws, want wat als we je nou eens vertelden dat je tegenwoordig helemaal niet meer hoeft te kiezen tussen een bad en een douche. Je kiest gewoon voor een bad douche combinatie. Met een bad douche combinatie geniet je van 2 werelden in een! Een deel van het bad is wat breder wat dienst doet als douchebak. Sommige bad douche combinaties hebben zelfs een deurtje waardoor het instappen in de douche een stuk gemakkelijker wordt. Niet alleen voor kleine badkamers is dit een ideale oplossing maar ook voor de grotere badkamers kan een bad douche combinatie voordeliger zijn. Je hoeft immers maar voor 1 installatie te kiezen en je houd meer ruimte over voor bijvoorbeeld een mooie badkamerkast.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide