4107
Hoe maak je optimaal gebruik van kleine badkamers
Gepubliceerd: 21-08-2018 Laatste update: 04-09-2018

Een grote luxe badkamer is voor veel mensen een droom. Helaas is dit niet altijd mogelijk, doordat er bijvoorbeeld geen ruimte is voor het uitbreiden van de badkamer. Daarnaast wonen steeds meer mensen in een kleiner appartement middenin de stad. In beide gevallen vraagt het erom dat je goed gebruik maakt van de ruimte in je badkamer, zodat het alsnog zo groot mogelijk lijkt. Er zijn verschillende manier hoe je jouw badkamer groter laat lijken dan hij werkelijk is.

 

Maakt het transparant

Een badkamer met een douchegordijn of met ondoorzichtige douchewanden geeft al snel een beklemmend gevoel. Hierdoor maak je eigenlijk de badkamer nog kleiner dan hij werkelijk is. Je kunt het maximale uit een kleine badkamer halen door gebruik te maken van doorzichtige glazen douchewanden. Om het helemaal perfect te maken zou de glazen douchewand helemaal tot aan de grond moeten reiken, zodat je direct in de douche kan kijken. Als je nog op zoek bent naar een mooie glazen inloopdouche kun je hier inspiratie opdoen

Laat het zweven

Een andere handige tip voor een kleine badkamer is om alles te laten zweven. Als je namelijk onder voorwerpen kan kijken geeft dit het gevoel van extra ruimte. Hang dus zoveel mogelijk in de badkamer op aan de muur, van de wasbak tot de wc, het geeft een beter ruimtelijk gevoel als het zweeft boven de grond.

Zorg voor goede verlichting

De verlichting in een ruimte maakt een groot verschil. Donkere ruimtes komen al snel over als kleiner terwijl goed verlichte ruimtes overkomen als groot. Daarom is het belangrijk om goede verlichting te hebben in een kleine badkamer, zeker als je hem groter wilt laten lijken. Deze verlichting kan van sfeerverlichting komen maar ook functionele verlichting zoals een lamp met spiegelverlichting hoog aan het plafond.

Kies voor lichte kleuren

Zoals eerder genoemd is goede verlichting belangrijk voor een badkamer. Je kunt de badkamer nog groter laten lijken door een goede verlichting te combineren met lichte kleuren. Lichte kleuren in combinatie met goede verlichting geeft toch net een ruimtelijker gevoel dan een wat donkere badkamer. Als je toch beslist voor een donkere badkamer, geen probleem, probeer dan alleen alles enigszins strak te houden en dus voeg dus weinig contrast toe. Het nadeel van lichte kleuren is dat het belangrijk is dat je het goed schoon houdt. Als lichte kleuren namelijk dof of mat worden lijkt de badkamer alleen maar kleiner. In het beste geval moet je badkamer dus glanzen.

Kies slimme bergruimtes

Het voordeel van een zwevende badkamer (zie topic over ‘laat het zweven’) is dat het ook voor een hoop slimme bergruimte zorgt. Je kan bijvoorbeeld je wasmand plaatsen onder de wasbak. Het helpt ook als je planken ophangt hoog aan de muur voor extra bergruimte, hier kan je namelijk ook makkelijk dingen op opbergen terwijl het tegelijkertijd een ruimtelijk gevoel geeft.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide