449
Haal het hotelgevoel in huis met een en suite badkamer
Gepubliceerd: 23-10-2023

Wanneer je aan een luxueuze vakantie denkt, wat komt er dan als eerste in je op? Prachtig ingerichte hotelkamers, weelderige badkamers met marmeren tegels, regendouches, en luxe voorzieningen. Het gevoel van totale ontspanning dat je krijgt wanneer je in een luxe hotel verblijft, is ongeëvenaard. Maar wat als we je vertellen dat je dat hotelgevoel in je eigen huis kunt halen? Het geheim zit in het creëren van een en suite badkamer.

Een en suite badkamer is een eigen badkamer die direct grenst aan een slaapkamer. Hoewel dit type badkamer vaak wordt geassocieerd met hotelsuites, is het tegenwoordig ook een populaire keuze voor de meest luxueuze slaapkamers. In dit artikel zullen we de voordelen van een en suite badkamer bespreken en je laten zien hoe je deze ruimte kunt ontwerpen om dat onmiskenbare hotelgevoel in je eigen huis te realiseren.

Voordelen van een en suite badkamer

Het hebben van een en suite badkamer biedt tal van voordelen. Hieronder lichten we een aantal van deze voordelen uit:

Privacy en gemak

Een en suite badkamer biedt ultieme privacy en gemak. Je hoeft niet langer de gang over te steken om naar het toilet te gaan of te douchen. Het is jouw eigen persoonlijke ruimte waar je je kunt terugtrekken zonder gestoord te worden. Dit gevoel van exclusiviteit draagt bij aan het hotelgevoel dat je kunt creëren in je eigen huis.

Stijl en luxe

En suite badkamers voegen een gevoel van stijl en luxe toe aan jouw slaapkamer. Ze zijn meestal voorzien van hoogwaardige materialen zoals marmer, graniet of glasmozaïek. De armaturen en fittingen zijn van topkwaliteit, en er wordt veel aandacht besteed aan het ontwerp. Dit draagt bij aan de algehele uitstraling van luxe die je in hotels vindt.

Ruimte optimalisatie

Een en suite badkamer kan een slimme manier zijn om de beschikbare ruimte in je huis optimaal te benutten. Het maximaliseert de efficiëntie van de indeling van je slaapkamer en badkamer, waardoor je meer ruimte overhoudt voor andere doeleinden in je huis.

Toegevoegde waarde aan je huis

Een goed ontworpen en suite badkamer kan de waarde van je huis verhogen. Het is een gewild kenmerk voor potentiële kopers en kan je huis onderscheiden van de concurrentie als je ooit besluit te verkopen.

Ontwerp de perfecte en suite badkamer

Bij het creëren van de perfecte en suite badkamer zijn er een aantal elementen waar je aandacht aan moet besteden: 

Praktische overwegingen

Voordat je een en suite badkamer realiseert, is het van belang om rekening te houden met enkele cruciale praktische overwegingen. Allereerst moet je de haalbaarheid van de gewenste locatie zorgvuldig evalueren. Er moeten leidingen getrokken kunnen worden, en in het geval van een vrijstaand bad dient ook de vloer in overweging te worden genomen. Ventilatie is een andere belangrijke factor, een goed geventileerde ruimte is essentieel om vocht effectief af te voeren, net zoals je dat zou verwachten in een traditionele badkamer. 

Kies voor hoogwaardige materialen

Is het ontwerp van je en suite badkamer praktisch haalbaar? Dan ga je over tot het design van de badkamer. Een van de sleutelelementen in een en suite badkamer is het gebruik van hoogwaardige materialen. Overweeg marmeren tegels voor vloeren en wanden, glazen douchewanden en luxe houtafwerking voor kasten en opbergruimte. Deze materialen dragen bij aan een gevoel van luxe.

Investeer in hoogwaardige voorzieningen

De kwaliteit van armaturen en fittingen in je en suite badkamer is cruciaal. Kies voor regendouches, waterbesparende toiletten en moderne kranen. Het juiste sanitair kan het comfortniveau verhogen en je een gevoel van luxe geven. Heb je je ruimte in het budget over? Overweeg dan een bubbelbad, een inloopdouche met stoomfunctie, of zelfs een ingebouwde sauna. Deze voorzieningen tillen je en suite badkamer naar een hoger niveau.

Besteed aandacht aan de details

Kleine details kunnen een groot verschil maken. Zo is de juiste verlichting bijvoorbeeld essentieel voor het creëren van de juiste sfeer. Zorg voor zachte, warme verlichting in plaats van fel licht voor een ontspannen sfeer. Of overweeg dimbare verlichting, zodat je de helderheid kunt aanpassen aan je stemming. Vergeet ook niet enkele geurkaarsen te plaatsen in de ruimte om een ontspannende sfeer te creëren.

Houd het opgeruimd en georganiseerd

Een rommelige en suite badkamer kan het luxe gevoel verstoren. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte om al je spullen netjes op te bergen. Voeg lades, kasten en rekken toe aan het ontwerp om je badkamer georganiseerd te houden.

Nog meer inspiratie opdoen?

Een en suite badkamer kan een ware oase van luxe en comfort zijn, waardoor je dat speciale hotelgevoel in je eigen huis kunt creëren. Door aandacht te schenken aan de eerder genoemde elementen, kun je de perfecte en suite badkamer tot stand brengen. Heb je ondersteuning nodig bij het ontwerpen van jouw ideale badkamer? Of wil je meer inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje op de website van Laurens Badkamers!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide