Duravit

U gaat een sanitairshowroom bezoeken. Waarschijnlijk hebt u bij de voorbereiding bepaalde producten of merken gezien die u aanspreken en die u wilt bekijken. Kijk op de website van de fabrikant van het product of de serie van uw voorkeur.

Meestal vindt u op de website de dealeradressen bij u in de buurt. Wilt u zeker zijn dat u bij uw komst kunt rekenen op de tijd van een goede adviseur, maak dan van te voren een afspraak met de showroom van uw keuze.

Hoe herkent u kwaliteit?
Natuurlijk wilt u zeker weten dat u zaken gaat doen met een betrouwbare en deskundige sanitairleverancier. Vaak is de presentatie van de showroom een goede graadmeter. U kunt ook letten op het predikaat Sanitairspecialist. Dit zijn specialisten die door de Stichting Verwarming en Sanitair zijn geselecteerd op kwaliteit in advisering, ontwerp en installatie van sanitair. U herkent deze showrooms aan het logo kwaliteit in sanitair en zij mogen zich presenteren met het predikaat Sanitairspecialist. Op de website van de Stichting Verwarming en Sanitair - www.sanitair.org - kunt u zoeken naar Sanitairspecialisten bij u in de buurt.

Een andere graadmeter is een het lidmaatschap van de De Centrale Branchevereniging Wonen (CBW). Dit is een brancheorganisatie voor ondernemers in het groot-, midden- en kleinbedrijf in de wonenbranche. Ook sanitairspeciaalzaken zijn hierbij aangesloten. Showrooms die het CBW-keur voeren bieden de zekerheid van veilig aanbetalen, productgarantie en een onpartijdige klachtafhandeling. Let op het CBW-erkend logo en controleer ook het jaartal op de sticker.! Op de site van CBW www.cbw.org vindt u welke zaken CBW-erkend zijn.

Kundig installateur
De meeste sanitairshowroom werken samen met deskundige installateurs of hebben eigen installateurs in dienst. Wilt u zelf op zoek naar een vakbekwame installateur? Let er dan op of het installatiebedrijf lid is van UNETO-VNI.

UNETO en VNI hebben in samenspraak met Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis algemene voorwaarden opgesteld die de verhouding tussen installateur en consument vorm geven: de Algemene Voorwaarden Consumentenwerk Installerende Bedrijven (afgekort: AVCIB). Deze consumentenvoorwaarden bieden u als consument extra zekerheid.

Daarnaast bestaat er de Geschillencommissie Installerende Bedrijven. Deze kan eventuele klachten behandelen over het werk van de installateur, voor zover de AVCIB in VNI-versie op de overeenkomst van toepassing zijn verklaard. UNETO-VNI staat garant voor de uitvoering van de uitspraken van deze Geschillencommissie als de installateur nalaat zelf de uitspraak na te komen. Zaken doen met een lid van UNETO-VNI biedt dus vele voordelen.

U vindt de bij UNETO-VNI aangesloten installateurs en de consumentenvoorwaarden op de website www.uneto-vni.nl

Kies bewust
Kies bewust voor een vakbekwame sanitairspecialist en installateur. Vraag naar garanties en service. De nieuwbouw of renovatie van een badkamer is een ingrijpende klus, waarbij u zich geen amateuristische aanpak kunt veroorloven. Ook in geval van verzekeringskwesties (lekkage, etc.) is het van belang dat de badkamer is aangelegd door een erkende installateur.Ook leuk om te lezen