2995
Duravit badkamer
Gepubliceerd: 24-10-2012

U gaat een sanitairshowroom bezoeken. Waarschijnlijk hebt u bij de voorbereiding bepaalde producten of merken gezien die u aanspreken en die u wilt bekijken. Kijk op de website van de fabrikant van het product of de serie van uw voorkeur.

Meestal vindt u op de website de dealeradressen bij u in de buurt. Wilt u zeker zijn dat u bij uw komst kunt rekenen op de tijd van een goede adviseur, maak dan van te voren een afspraak met de showroom van uw keuze.

Hoe herkent u kwaliteit?
Natuurlijk wilt u zeker weten dat u zaken gaat doen met een betrouwbare en deskundige sanitairleverancier. Vaak is de presentatie van de showroom een goede graadmeter. U kunt ook letten op het predikaat Sanitairspecialist. Dit zijn specialisten die door de Stichting Verwarming en Sanitair zijn geselecteerd op kwaliteit in advisering, ontwerp en installatie van sanitair. U herkent deze showrooms aan het logo kwaliteit in sanitair en zij mogen zich presenteren met het predikaat Sanitairspecialist. Op de website van de Stichting Verwarming en Sanitair - www.sanitair.org - kunt u zoeken naar Sanitairspecialisten bij u in de buurt.

Een andere graadmeter is een het lidmaatschap van de De Centrale Branchevereniging Wonen (CBW). Dit is een brancheorganisatie voor ondernemers in het groot-, midden- en kleinbedrijf in de wonenbranche. Ook sanitairspeciaalzaken zijn hierbij aangesloten. Showrooms die het CBW-keur voeren bieden de zekerheid van veilig aanbetalen, productgarantie en een onpartijdige klachtafhandeling. Let op het CBW-erkend logo en controleer ook het jaartal op de sticker.! Op de site van CBW www.cbw.org vindt u welke zaken CBW-erkend zijn.

Kundig installateur
De meeste sanitairshowroom werken samen met deskundige installateurs of hebben eigen installateurs in dienst. Wilt u zelf op zoek naar een vakbekwame installateur? Let er dan op of het installatiebedrijf lid is van UNETO-VNI.

UNETO en VNI hebben in samenspraak met Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis algemene voorwaarden opgesteld die de verhouding tussen installateur en consument vorm geven: de Algemene Voorwaarden Consumentenwerk Installerende Bedrijven (afgekort: AVCIB). Deze consumentenvoorwaarden bieden u als consument extra zekerheid.

Daarnaast bestaat er de Geschillencommissie Installerende Bedrijven. Deze kan eventuele klachten behandelen over het werk van de installateur, voor zover de AVCIB in VNI-versie op de overeenkomst van toepassing zijn verklaard. UNETO-VNI staat garant voor de uitvoering van de uitspraken van deze Geschillencommissie als de installateur nalaat zelf de uitspraak na te komen. Zaken doen met een lid van UNETO-VNI biedt dus vele voordelen.

U vindt de bij UNETO-VNI aangesloten installateurs en de consumentenvoorwaarden op de website www.uneto-vni.nl

Kies bewust
Kies bewust voor een vakbekwame sanitairspecialist en installateur. Vraag naar garanties en service. De nieuwbouw of renovatie van een badkamer is een ingrijpende klus, waarbij u zich geen amateuristische aanpak kunt veroorloven. Ook in geval van verzekeringskwesties (lekkage, etc.) is het van belang dat de badkamer is aangelegd door een erkende installateur.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide