1691
Clou showroom

Bijna on-Nederlands zo mooi! De nieuwe showroom van Clou in Nieuwegein is geopend. Op een oppervlakte van 900 vierkante meter presenteert Clou hier haar volledige assortiment badkamerproducten.

Hierbij is een hoofdrol weggelegd voor de eigen Clou-producten, alsook die van de Italiaanse topmerken Flaminia, HighTech, Kos, LineaBeta en Zucchetti die Clou exclusief voor Nederland importeert. Zo biedt Clou een hoogstaande collectie badkamerdesign van nationale en internationale allure, in een multimediale omgeving die designliefhebbers beslist doet watertanden. Centraal in Nederland, wordt de Clou-showroom hét adres voor iedereen die zich wil informeren én vooral laten inspireren op het gebied van badkamerdesign.

Museale sfeer
In de nieuwe showroom draait alles om design: zowel qua inrichting als aankleding van de showroom, maar natuurlijk vooral qua badkamerproducten. Marc Hermans van MH1 architecten in Nuth tekende voor het bijzondere ontwerp en de realisatie van deze voor Nederland unieke showroom. Opvallend is de opstelling van de producten: veelal op podia, sfeervol omgeven door witte, translucente gordijnen, waardoor per podium een heel eigen, haast museale sfeer gecreëerd is. Lang, breed, kort, hoog, dun, plat; de podia zijn weliswaar verschillend, maar allemaal strak van vorm. Afgewerkt in dezelfde donkere bruingrijze kleur als de vloer, lijken ze zo uit de vloer te rijzen.

Flexibiliteit is troef. Zo kan de inkadering met de gordijnen zowel qua maat als vorm variëren en zijn de expositiemogelijkheden dus haast onbeperkt. De showroom heeft een basisverlichting in de vorm van een optisch verlaagd lichtplafond, waarbij naar behoefte producten extra uitgelicht kunnen worden, of juist minder licht toebedeeld krijgen.

Donker-licht
In de donker gekleurde expositiewand zitten nissen van gesatineerd glas, in verschillende afmetingen. De nissen worden wisselend met RGB-licht verlicht, zodat de geëxposeerde producten extra attentiewaarde krijgen. Achter de lange expositiewand, die tevens als afscheiding functioneert, is een 34 meter lange galerij gecreëerd; ook weer een verwijzing naar het museale concept. Deze lange expositiegang is tweezijdig benut. Door ook hier te werken met donkere kleuren voor zowel de wanden, vloer als het plafond, komt het tentoongestelde witte sanitair optimaal tot zijn recht. De uiteinden van de gang zijn bekleed met spiegels, waardoor een oneindige lengte gecreëerd wordt.

Touch screens
In de Clou showroom tillen de multimediale aspecten de presentatie naar een hoger niveau. Touch screen schermen nodigen de bezoeker uit tot interactie, wat voor hen een absolute meerwaarde zal betekenen. Rechtstreeks kopen kunnen consumenten niet, dat kan uitsluitend via het uitgebreide dealernetwerk van Clou. In de showroom is voldoende ruimte gereserveerd waar klanten met deskundige medewerkers in alle rust hun wensen en mogelijkheden kunnen bespreken.

De clou van Clou
Minimalisme, maar ook uitgesproken design. Wellness, maar ook comfort in alle eenvoud. Exclusieve producten, maar ook betaalbare producten. Roestvrijstaal en cortenstaal, maar ook keramiek, Mineral Marmer, hout en andere basismaterialen. Clou loopt voorop als het gaat om nieuwe concepten, kleuren, opstellingen en materialen. De clou van Clou zit m in het totaalassortiment: van wastafels, fonteinen en kranen, via toilet en bidet, tot baden, douches en stoomcabines tot badkamermeubelen, spiegels, verlichting en accessoires. Opvallend daarbij is het grote aantal ontwerpen van internationaal gerenommeerde topontwerpers zoals Giulio Cappellini, Roberto & Ludovica Palomba, Matteo Thun, Alexander Duringer, Walter Prezzavento en Stefano Rosini. Uit eigen land zijn daar René Holten en Peter Littmann. Stuk voor stuk bekende namen die garant staan voor kwaliteit en design.

Begonnen in 1992 als zelfstandig importeur en groothandel voor de sanitairvakhandel, heeft Clou in de Benelux inmiddels een goede dekking met ruim vijfhonderd zorgvuldig geselecteerde dealers. Vanaf nu is dus een hoofdrol weggelegd voor de nieuwe showroom in Nieuwegein.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners