1874
Badkamerinrichting in loftstijl
Gepubliceerd: 04-07-2016

Als eerste ontdekten levenskunstenaars en designers in Londen en New York de fabriekshallen en garages die leegstonden in hun stad. Ze besloten om hier open, vrij en ook onconventioneel te gaan wonen en daarmee was een nieuwe inrichtings- en levensstijl geboren. Vanuit daar is een nonchalante loft-look ontstaan. Deze royale ruimtes vormen de perfecte spot voor royale badkamers.

 

In een loft leven, betekent zowel ruimtelijke alsook functionele flexibiliteit. Want ondanks dat ieder loft in de basis uit één ruimte bestaat, is de indeling volledig individueel. Als een lege canvas, die met persoonlijkheid en karakter kan worden gevuld. Typisch voor alle loftwoningen zijn hoge wanden, grote ramen en deuren, meestal in combinatie met onbewerkte stenen- of bakstenen wanden. Er wordt bewust gekozen voor ruwe en onvervalste materialen, in plaats van gepolijste gaafheid te realiseren. Vaak is er een stedelijke sfeer met ruwe, industrieel-chique kenmerken.

Bij de badkamerinrichting is het belangrijk om het royale karakter van de ruimte te accentueren. Juist een loft biedt ruimte voor opvallende kleuren en patronen. Meubels mogen royaal zijn, maar niet tot in details worden afgestemd. Zoals bijvoorbeeld de serie L-Cube van Christina Werner van Duravit. Het designkarakter van dit veelzijdige meubelprogramma wordt door een geometrische vormenspraak gekenmerkt. Dankzij het spel met horizontale en verticale lijnen ontstaat een zakelijk gestructureerd beeld dat een opmerkelijke tegenhanger vormt met de informele loft-look. De in totaal 30 verschillende oppervlakken zorgen voor individuele accenten. In het bijzonder de keuze van de kleur Jade zorgt voor exclusieve nuances. Het samenspel met gouden deco-elementen verleent de ongedwongen loft badkamer een elegant accent. Royale tegels of opvallend behang in donkere kleuren ronden de inrichting af.

De ruimtelijke openheid van een loft vormt het ideale decor voor vrijstaande ligbaden. Omdat in loftwoningen de grenzen tussen badkamer, keuken en woonkamer vervagen, vormt een bad het opvallend middelpunt van de totale loft. In het bijzonder een opvallende badvorm kan het karakter van de totale loft bepalen. Het Duravit ligbad Paiova 5 van EOOS gaat nog een stap verder en verenigt sculpturaal design met individueel comfort: twee verschillende rugleuningen bieden de keuze tussen een ergonomische zitpositie en een bijzonder vlakke ligpositie, bovendien biedt het bad tegelijk plaats aan twee personen. In zacht contrast met de loft in ruw industrie-chique omgeving staat het bad Cape Cod van Philippe Starck. De organische vormen en warm aanvoelend materiaal maakt het bad licht en filigaan. Een zacht gevormde rand aan het hoofdeinde maakt een ontspannen bad belevenis, midden in de loft, mogelijk.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide