Gepubliceerd: 10-09-2012 00:00
1687
Badkamer wellness

Modulaire badkamerlijn van Sphinx van alle gemakken voorzien

Wellness is iets heel persoonlijks. Sanitairfabrikant Sphinx heeft dat goed begrepen en heeft daarom Cube ontwikkeld. De producten binnen deze bijzondere badkamerlijn sluiten zodanig op elkaar aan, dat altijd een complete wellnessruimte ontstaat. De badkamer bestaat niet langer uit losse units, maar uit elementen die één geheel vormen. In deze omgeving is de wellnesservaring optimaal.

Mede door het bijzondere materiaalgebruik worden de zintuigen aangenaam geprikkeld. De materialen zijn kostbaar en kunststof is alleen toegepast wanneer het functioneel noodzakelijk is. De afwerking met teak, eiken of wengé geeft een warme uitstraling. Daarnaast zijn in Cube transparant glas en verchroomd aluminium gebruikt. De kranen en bedieningselementen vallen op het eerste gezicht niet op: ze zijn naadloos opgegaan in het revolutionaire ontwerp. Het geheel is zodanig samengesteld dat het wellnessgedeelte is gescheiden van de ruimte voor persoonlijke hygiëne. Daardoor komt de emotionele intensiteit van de wellnesservaring optimaal tot zijn recht.

Cube Room
De meest uitgebreide vorm van Cube is Cube Room. Hierin komt de vitaliserende kracht van water het best tot uiting. De ruimte van vier vierkante meter is compleet ingericht op wellness, en bestaat uit een bad van 1m80 bij 1m00 (al dan niet met hydromassage), een douchepaneel met hydromassagejets en hydraulische functies, een douchebak van het gebruiksvriendelijke materiaal Cristalplant, uitneembare modulaire vloerelementen en een vast glazen paneel met scharnierdeur.

Het douchepaneel is van alle gemakken voorzien en heeft onder meer 8 hydromassagejets (4 hoge en 4 lage) met ieder drie sproeifuncties: massage, regen en verneveling. Alle jets kunnen 30 graden draaien, waardoor de douche geheel naar persoonlijke wens is in te stellen. De hoofddouche zorgt voor een aangename regenbui. Naar keuze is de douchebak verzonken in de vloer of steekt slechts 5 centimeter boven de vloer uit.

Bad en console
Het bad is in twee modellen verkrijgbaar: enkel en dubbel. Nekkussens horen er standaard bij, en bij de dubbele uitvoering (1m80 x 1m80) heeft het frontpaneel twee ruime opbergcompartimenten. Voor beide modellen is er de keus om het bad te laten uitrusten met hydromassage. In het laatste geval - de zogeheten Turbopool Professional-uitvoering - beschikt het bad over 8 whirlpooljets, 14 luchtventielen, ozon, een programma voor lymfedrainage, een pulserend massageprogramma, onderwaterverlichting, desinfectie, verwarming om de watertemperatuur op peil te houden en een verborgen overloop.

Bijzondere aandacht verdient de verchroomde console. Dit bedieningspaneel van het bad heeft op een overzichtelijke manier alle functies ineen, en heeft daardoor een groot gebruiksgemak. De console is zeer zorgvuldig verwerkt in het design, steekt niet over de rand van het bad en kent een verrassende manier van bediening. Het zorgt voor een extra leuke ontdekkingstocht naar het openen en sluiten van afvoerstop, de omsteller, de hoofd- en handdouche, warm en koud water en het optionele Turbopool-bedieningspaneel.

De hoogwaardige materialen van de Cube-elementen hebben niet alleen uitstekende eigenschappen, maar zijn ook praktisch verwerkt. Zo voelen de vloerelementen van kostbaar wit Cristalplant heerlijk zacht aan en zijn ze slipvast, niet poreus en daardoor hygiënisch. Ze zijn los ingelegd in de douchebak en kunnen daardoor eenvoudig worden weggehaald voor een schoonmaakbeurt. Wie kiest voor een teak-look bekleding van het douchepaneel en de vloerelementen, weet zich verzekerd van kleurvast en vlekbestendig materiaal. Net als Cristalplant is ook dit makkelijk te reinigen. Het veiligheidsglas van de cabines is 8 mm dik en bestand tegen kalkaanslag. Doordat het rechtstreeks in de rand van de douchebak is aangebracht, zijn er geen ontsierende profielen.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide