1641
Aangepast sanitair
Gepubliceerd: 08-02-2013 Laatste update: 28-04-2022

Aangepast sanitair is tegenwoordig nauwelijks meer van het moderne badkamer sanitair te onderscheiden, dankzij het prachtige en neutrale design. Vlakke douchevloeren, bijzondere douchecabines en moderne instapbaden. Mooie oplossingen om veilig en comfortabel te kunnen douchen of zelfstandig in bad te gaan. Het geeft ouderen en gehandicapten de mogelijkheid om langer thuis te blijven wonen en om zo goed en lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven functioneren.

Vlakke douchevloeren
De vlakke douchevloer die de hoge douchevloer of een bad moet vervangen, is in verschillende uitvoeringen en maten verkrijgbaar en heeft altijd antislip. Er bestaan uitvoeringen waarbij ook een rolstoel de vloer op kan worden gereden. De wanden om de douchevloer heen zijn er in alle soorten en maten en zijn heel makkelijk te plaatsen. De deuren zijn paniekbestendig. Wanneer iemand zich niet goed voelt, kan de deur snel naar buiten open.

Instapbaden
De aangepaste instapbaden zijn er ook in alle soorten en maten. De instap is veilig laag aangebracht en wanneer het ligbad een deur heeft, is deze in noodgevallen snel verwijderbaar. Met een ingebouwde lift kan u makkelijk het water in en na afloop tilt de lift u weer overeind. De baden hebben twee afvoeren waardoor het bad extra snel leeg loopt. Er bestaan ook inloopbaden waarbij douche en bad zijn gecombineerd.

Accessoires

Doordta er steeds meer vraag is naar aangepast sanitair, worden er ook steeds meer handige asseccoires ontwikkeld. De draaibare douchestoeltjes, om de douche in- en uit te draaien, worden veel gebruikt door mensen die slecht ter been zijn. Het nieuwste product is de U-grip voor de badkamer en douche. Deze blauwe greep is het alternatieve en innovatieve ontwerp voor de klinische en vaak wat lompe beugel in badkamer of toilet.

Veiligheid

De nieuwe generatie senioren wil liever niet naar bejaardenhuizen en verzorgingstehuizen toe. Daarom kiezen mensen er tegenwoordig vaak voor om het bestaande huis aan te passen en daar oud te worden. Maar of het nu thuis is, in een verpleeghuis of in een openbaar gebouw, de zelfstandigheid en veiligheid van ouderen en gehandicapten wordt aanzienlijk verbeterd door het huidige aangepast sanitair.

Bron: Uw badkamerWonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide